Hopprep

Idag var vi ju ute på en skola, det var super kul! De kopplade det mesta. På rasten så hoppade vi hopprep, haha det var kul. Hela dagen har varit rolig. Träffade R och lilla W också, var super länge sen jag såg dem.

Nu ska jag nog sms lite med tjejerna mina om en framtida tjejkväll! 

image482

Anledningen

till noll bloggning är att syster yster var och hälskade på i helgen, samt jobb och plugg. Nu är jag trött, skriver imorgon
 - tummis-

image481

Typiskt!

Bara för att jag tog kort på mina nya fina skor, så glömer jag usb-kabeln så jag kan inte lägga in dem.
Har nu nästan gjort klart E´s present, kan bara inte betämma mig för två detaljer, den ena måste jag fixa till nu i så fall för limmet måse hinna torka, och vi ska iväg sen Ska ju få träffa mina älskade syskonbarn idag.
nu på morgonen har jag hunnit gosat med E, och igår så busade jag och A lite =)

Åhh, ibland hatar jag min beslutsånget! Men jag vet ju att jag alltid är nöjd med mina beslut så jag får tänka på det på det positiva sättet!

Pappa ska skjutsa hem mig imorgon, så vi kan grilla! Så nu är det bara att boka ine n fin dag tillsammans med E & D! Nej nu har jag inte tid att sitta här, ska duscha och så måste jag plugga!

image480

Tenta klar

Skrev tenta tidigare idag, känns okej, vi får hoppas på att det går bra, om inte så är det bara att göra om, inte värre än så. Sedan satt vi och planerade för vår undervisningsdag. som jag skrev förut fick vi med en kille i vår grupp för han var själv och det vill vi ju inte att någon ska vara, men herregud säger jag bara. Vi hade kopierat lite och eftersom när han ska kopiera trycker han på 8 och trycker kopiera sedan "Oj det blev nåågot fel här, jag fick 8 papper, hur gör jag?" - Ja du trycker på 1 vad trodde du!? Suck sådant där stör mig, det skulle ju till och med ett barn räkna ut! Har skrivit en enkät som barnen ska få svara på i slutet av dagen, så den ska kopieras imorgon, vi har en text att läsa men den var så tråkig, men jag ska lägga mig i sängen och läsa den.

Det trevliga under dagen är att det blivit två promenader, och i dag var det så varmt och skönt att det var så varmt att man gick i linne! Önskade också att jag kunde haft tofflor, mina strumpor var alldeles för varma! Jag är en barfota människa jämt, har inte strumpor på mig mer än nödvändigt, det har jag fått efter min far. Mamma blir tokig så det ligger strumpor lite här och var i huste, nu är dte ju J så får stå ut med mina strumpor men han stör sig inte så mycket. (Kan ju bero på att det bara är ett par och att de oftast hamnar i sovrummet...)

Måste bara få säga hur skönt det var att betala en räknings om var på e-faktura, man behövde ju bara klicka på betala och sen skriva in en egen kommentar om man ville, allt annat var klart

 Imorgon blir det till att shoppa fina färgpennor, är så avundsjuk på J´s så nu ska jag ha mina egna!
måste även köpa en ny limroller, eftersom min gick av. Synd bara att bokhandeln inte har sådana man kan fylla på, skulle bli billi9gare i längden då, men jag får spana här i Örebro istället, dock hinner jag inte det imorgon.


Min favorit magnum (av de som finns kvar) Vilken är din magnum favorit genom tiderna?
min är Magnum frosseri!
image479


Skönt i solen

Tog en paus från pluggandet eftersom jag inte vet vad jag ska plugga på, går och repeterar de två sakerna jag haft svårast för konstant. Spridningszon, kollisionzon, omvandlingzom och subtraktionszon. Troposfären, statosfären och jonosfären! Wehe snart kan jag dem utan att tänka. Snacka om att komma ifrån ämnet. Vi gick på en härlig promenad, spanade även in Universitetst4röjorna, ska köpa en (tycker det vore kul att ha) men kan inte betämma mig för vilken färg. Det lutar nog åt röd.

Ska skutta in i duschen nu sen så blir det till atta laga Wernerschnitzel med pasta.

image478


Kaksug!

Blev sugen på att baka kakor! Ska baka matmuffins någon dag snart, de vi hade i frysen tog slut!
Men kakor som jag vill baka är iallfall, knäckeflarn och non-stop kakor!
Har hunnit med att gått en morgonpromenad idag med, så nu är det fritt fram för att plugga inför tentan imorgon!

Det kan ju läggas till att ha på grillkvällen, lite kakor...Non-stop kakorna är mina riktiga favorit kakor, stora chokladkakor fulla med non-stop. Har du någon favoritkaka du vill tipsa om?

image475

Längtan efter ostbågar

Sitter här och har en längtan bland annat efter ostbågar (mamma kan du köpa hem till helgen?).
Sen så längtar jag nog lite tills pappa skjutar hem mig coh grillen så E & D kan komma hit och ha grillknytis. Grilla en flintastek eller kycklingspett med champinjoner och så tzatsiki med sne´potatis till och så grilla majs så klart!! Sen en god smulpaj, gärna hallon med vaniljsås till eftereätt. Sen när man sitter och snackar och spelar spel har man lite godis och popcorn!
Ska fråga om inte pappsen kan skjutsa hem oss och grillen redan på söndag!

Har tillbringar en liten stund i solen, var skönt så länge det inte blåste.

image474


Ny header

image473

Tyckte det var dags för en förändring så nu är det en ny header!
Nu dags för lite mera tentaplugg!

Morgonpromenad

Efter frukosten gick vi på en härlig morgonpromenad! Kl åtta och redan ca7 grader i skuggan -jippie!-
Har även hunnit med en bloggrunda och att plugga. Ska nu fortsätta att plugga lite mer, tror att jag sätter mig ute på gräsmattan en stund, när solen kommer dit!

Middagen idag kommer att bli grillade (i ugn har inte fått hit grillen än, ska flörta lite med pappa) kotletter
med snépotatis och tzatsiki. mums! 
image472


Picknicken

Tog cyklarna och cyklade iväg med korgen full med pitabröd och sallad. Stannade till där det fanns en fin och ren brygga vid ån. Solen lyste och värmde skönt där. Var underhållande att sitta där och prata och titta på allt folk som var ute och gick eller sprang.
Efter att vi käkat la jag mig och lät solen värma mig medan J förhörde mig på mina istuderingsfrågor.

image471

Senare ikväll (när det blivit mörkt) kommer K så ska vi gå ut och spana på stjärnor. Hoppas vi ser Plejaderna ikväll och Orion. Men om en halvtimme är det CSI!


Picknick!

Supoer häligt väder idag med solsken och klarblå himel och varma vindar.
Idag blir det picknick, med pitabröd, och så vem vet kanske kakan som blev kvar igår, beror på vad J är på för humör! Härligt väder idag med, men jag är helt tjock i huvudet nu efter att ha gått igenom alla instuderingsfrågor, samt vetenskapen om att jag måste sätta mig och ändra/lägga till och utveckla flera svar. Efter seminariumet så planerade vi för dagen vi ska ut i skolan, sen så sk ajag skriva ihop mina stjärn betraktelser, men det får bli i helgen!

Bäst att plugga nu innan all kunskap försvinner!

image470

Åh Härliga väder!

Idag är det ett härlig väder, så det får kanske bli picknick idag, vem vet. Nu håller vi på och tvättar och jag ska börja plugga inför tentan som vi har på torsdag, samt hitta på lite förslag till vårat skolprojekt, vi ska nämligen diskutera det imorgon.
Så nu har jag tyvärr inte tid att skriva mer, men ska visa upp vad jag köpte för fint igår så det kommer senare under dagen!

image469

Jävla studera.nu!

Blir så trött, som vanligt så krachar det när alla ska lämna in sin ansökan (fattar också inte varför människorna inte gör det i tid) så de flyttar fram det till idag, och nu kan man inte komma in på "dina sidor" för att skiten är överfull så de har stängt "dina sidor " och nån mer. Just idag har jag fått mitt besked om kursen i sommar som jag GÄRNA vill ha reda på samt svara att jag tackar ja, om så är fallet. Blir så sur!

återkommer med ett gladare inlägg sen.

Update. Jag hade fattat mailet fel

image468

Tårtor

I förrgår köpte jag en barbiedocka som vi ska ha till Prinsessans tårta. Hon har valt att hon ska ha dessa färger på: Rosa, Lila och svart! Så jag har redan börjat planera på hur jag ska göra dekorationen.
Prinsen ska ha "Blixten McQueen" som tårta, kommer också bli skitbra!

Nu när jagär hemma ska jag göra klart É´s present, trpodde att mina tuschpennor var hemma hos oss, men det var de visst inte så de måste vara hos mamma och pappa.

Idag har jag varit dukitg och tagit bort lån för dessa månader som är kvar. Får se hur må nga veckor jag tar lån för i höst. Har tyvärr fortfarande onmt i huvudet, men jag har både slappat i soffan och pluggat. Nu sk ajga packa innan jag lägger mig i soffan och pluggar samt tittar på tv igen.

image467 


Trött

Hade svårt att komma upp ur sängen imorse. Ont i huvudeet så det var trevligaare att ligga i J´s famn.
idag bär det av till mamma och pappa igen. Jag ska jobba både Torsdag och Fredag och J ska jobba fredag och lördag, men på lördag åker vi hem hit igen. Orkar inte gå upp kl 6 imorgon med, så då sover jag hos mamma och pappa så jag får sovmorgon.

Lite skolprat:

Fick en till i gruppen som vi ska vara när vi ska ut på en skola, blir inte lika kul som om dte bara hade varit vi tre, men det blir kul! Ska träffas på måndag och snacka om det sen på fredag har vi prat med läraren om vad vi ska göra så att vi inte hamnar fel.

Så nu ska vi komma på saker att prata om och hitta experiment till om rymden eller det kemiska och fysika i sinnena. jag känner dock att om vi ska ha sinnen på biologin (som är senmare) blir dte kanske lite kaka på kaka om vi har det där med. eller så man se en röd tråd även där.

Några tips på roliga fysik och kemi experiment?

image466


Årets första åska

Japp nu åskar det för första gången i år. Får hoppas att det är snabbt och att det inte regnar, jag och J ska ju gå och handla. På lördag ska vi kanske ha picknick, så vi hoppas på fint väder.

Måste få skriva av mig blev så irriterad på min klasskompis idag. Vi satt och disskuterade vad vi skulle ha för stationer när vi ska till en skola och visa eleverna vad kemi och fysik är. Först blev hon sur för att vi trodde att rymnden kanske eleverna redan jobbat med, då sa hon "jaha kom med egna förslag då så sitter jag här tyst" Då började vi prata om smaklökarna och barnen kunde testa osv. Då kan man inte göra så för att barnen får inte smaka på ett sådant här beskt papper, jag och K menade ju text frukt, grape är ju beskt (tycker jag) men enligt henne var det inte det, utan det var kaffe som var beskt. Sen så när vi fortsatte så kommenterade hon att det där var alldeles för svåra saker för en 3:a! Jag tycker et är så synd att hon som ska bli lärare har så låga tankar om elevernas kuskaper noch förmågan att förstå. De kan så mycket mer än vad hon tror, förklarar man bara på rätt sätt och finns där för dem. Hoppas på att hon ändrar sitt synsätt annars kommer nog hennes elever bli understimulerade.

Ikväll blir det kycklingkorv med makaroner (kycklingkorv smakar så där, lite för mycket korvsmak, men ätbart är det)
har för första gången idag smakat USA´s "nationalmacka" med sylt och jordnötssmör. Helt okej faktiskt, var inte äckligt så som jag trodde att det skulle vara, men jordnötssmör är ju helt klart godare i kakor!

image465

Gud prat blah!

Katten jamade som tusan utanför dörren så jag gick för att släppa in honom och vad står inte där nedan för trappen! jo två människor! De brukade gå till tanten som bodde här innan oss, dock så verkade hon lite bakom eller så  var hon i fel hus, för det skulle vara runt 2002 och då bodde vi här. När hon frågat om tanten så började hon prata om gud med mig, om jag trodde det skulle bli fred på jorden.. USCH! Tro dock ite att det var jehovas för det stod ingenstans och hon sa inget om det så dte var väl nå annat blaha! Aja som tur var så läste hon bara upp nått stycke ur bibeln som handlade om fred och så vidade hon att det citatet står vid en staty vid FN´s högkvarter. Sen gav hon mig en broshyr och så sa vi hej då! Pust tack för att dte gick så snabbt. Jag är inte tillräckligt modig för att säga nej jag vill inte höra.

Jäkla katt, om han inte jamat så så skulle jag aldrig öppnat dörren (öppnar nämligen inte för okända)

Håller på med sis skiva, men mammas mail vill inte funka och  maila mig.

Ska sätta mig och läsa nu, för jag måste läsa ut boken till på sön, den ska nämligen in till bibblan igen!

Idag är det härligt väder så jag bjuder på en vårbild från några veckor tillbaka!

image464


Jobb jobb!

Har ju "Helg" redan nu, dvs ingen skola.skönt!
 Jag hade  turen och få två jobb, ett imorgon och ett på fredag! Jippie!
Har precis städat, slapp städa toan, det gjorde J (uppskattades verkligen) Så nu ska jag rensa min lilla pysselkorg och lägga toarullar i den, kommer nog bli fint!

min mobil är död, typiskt när vikariepoolen försöker få tag på mig flera gånger om, fick låna K´s mobil men då var hon i mäte och sen var det upptgaet, TYPISKT!
I kväll ska den laddas för fullt, glömde laddaren hemma hos mamma och pappa nämligen.
Här regnar det snö nu, skit tråkigt. Men som tur är så blir det bara blött på marken, men hoppas att det försvinner hemma i Linde också... 

"Helgen" ser ut som följande

Tors - Jobb (Hela dagen)
Fre - Jobb till 14 Pyssel senare?
Lör - Födelsedagsfirande
Sön - Läsa lite Einstein åka hem till lägenhten

image463

Robbie Williams DVD

Robbie Williams musikdvd: And Through It All - Robbie Williams Live 1997-2006 ska nog få hamna hemma hos mig!
Fick ett väldigt ha begär när jag såg den!
52 låtar är det på den, klart dte måste bli en hel del när den sträcker sig över 9 år



Pyssel

Sitter här på golvet och pysslar, men min super braiga limroller gick sönder, bandet gick av så jag får dra ut limmet sen riva av och så dra av pappret, funkar men man blir ju kladdig.

Pysslar både här och hemma hos mamma och pappa, men där har jag en till limroller så den ska jag vara extra försiktig med!

Nu hör jag fåglarna utanför, de kvittrar så härligt. Hade en trevlig helg hemma hos mamma och pappa utan mamma och pappa =P De for hit och dit på en massa skoj (för dem) Men blir kanske mer nu till helgen, som sagt födeledagar hemma hos J´s föräldrar som vi ska på. Jag hoppas ju på tårta, iallfall kakor, havre eller knäckeflarn.

Igår bjöd vi mamma och pappa på middag som tack för att de skjutsade hem hos Så jag inte skulle behöva missa one tree hill eller gå upp supertidigt. Blev fläskfilegryta med minimajs, champinjoner och wokgrönsaker, till dte ris. Erfterrätten bestod vav J´s super goda klafddkaka och så konserverade aprikoser med en liten bit smält chokladbit på.

 

Skymtar för en stund

Mina tankar går till Söta W & H när jag hör dessa rader ut Uno Svenningssons Skymtarför en stund.
Min lilla prinsessa och prins...

Idag har jag hör ditt lilla hjärta slå.
Som en liten sol skiner du för mig.
Jag känner att jag lever och finns,
en del av mig finns ju där hos dig.

Och jag skymtar för en stund,
ett litet leende från dig.
Jag skymtar för en stund,
att jag står med dig i mina armar.
Du är min längtan.



image405


Vilken härlig dag...

Den här fredagen har varit super bra! hitills och kommer nog fortsätta vara det.
hade ett medelenade på mobilsvar när jag vaknade "hej Sanna vi har ett jobb åt dig idag" Ringde upp dem sanbbt som tusan och det var ett jobb på favoritskolan (eftersom jag fick chansen att träffamina gamla treor) Så idag hade jag tre lektioner i musik, den sista var roligast, körde frågesport med sexor, satte på några svåra och blev förvånad när de till och med kunde namnet på artisten, det kunde inte ens jag! (utan att kika på skivan alltså)

Ikväll blir det tacos, men mamma pappa och J, sen så ska M&P på konsert så jag och J har hela huset för oss själva!

igår så klippte jag mig, alltå inte bara toppa utan klippte, flera decimeter förvsnn på vissa delar..

"Det är några decimeter som försvinner"
"Jo jag såg det"
"haha det var därför du blev så tyst"

Skratt ja hon känner mig!

ingen stor förändning för andra men för mig var det det!
Bilden funkade inte att ladda upp så ni får tyvärr inte se håret...
image462


Promenad

Jag och J tog en kvällspromenad vid halv sju eftersom solen lös så fint. Först hamnade vi hos hans bror, skulle hämta ett förkläde, fult som tusan var det så vi fick det. ska köpa ett nytt nästa gång jag ska till ikea! Trodde inte det skulle se ut så där..men men bättre än inget tills jag får mitt snygga. Satt och snackade en stund, sen gick vi vidare och hamnade hos hans syster, där slank det ner lite tobleroneglass, mums! Pratade lite till, fick även kolla i tax free katalogen, tyvärr kunde man bara köpa min mascara i ihop med en anna för 300 spän, nej tack. Men det slinker kanske ner en M&M påse, och en toblerone...vi får la se. mamma och pappa ska ju åka bort nu i maj får se vad jag ber dem köpa och om M&M´sen tar slut, vilket de säkert gör!

Trötter nu, ska ha en labb imrogon hoppas det är kul, beställde boken som vi ska ha läst nu de här dagarna. Får väl den om 5 dagar...

image461


Härliga vår!

Nu är våren på väg kan man nog verkligen säga!
Så skönt i helgen var jag och J ute på prommenader och jag hade givitvis kameran med mig. Vi träffade på en gammal lärare som vi hade på högstadiet, och hon kom ihåg oss, trevligt att träffa på henne igen.
Sitter här och funderar på vart jag ska beställa boken jag måste ha, bokus och få poäng och ingen frakt, eller på adlibris där dte går fortare men det är frakt och jag får inga poäng....

Föreläsningen idga hadelade om planeter, lika intresant varje gång =)

Igår gick varken hockeyn eller handbollen speciellt bra, men det blir säkert bättre nästa säsong!

en av mina vårbilder som får mig att längta efter picknick, synd bara att vi ska hem till mamma och pappa i helgen, men det är ju födelsedagar och en uppgift som måste göras

image460