Tandläkaren, jobb och skola

Usch blä och fy! Ska till tandläkaren om några timmar! Hålla tummarna för att jag inte har några hål! Det skulle bli så vansinnets dyrt, samt så skulle jag behöva gå dit en gång till, usch vad hemskt och ta spruta då också...ryser vid bara tanken!

Imorgon ska det köpas in flourtabletter och nu har vi köpt nya tandtrådsgrejor, blev ju lite dåkligt där när de höll på att ta slut..då skötte man sig inte lika bra. Vi hoppas ockås på att det inte är några väntetider för jag ska nämligen med en buss som går klockan fyra, för ikväll är dte nämligen mitt första seminarium med den här gruppen, får vi se hur de är. Kommer säkerligen vara ganska tyst, men bara ganska inte helt.
Till min lycka berättade K att till delkurs två (Som jag ska läsa på dagtid) har de bestämmt att göra om grupperna, så jag har en stor chans att få vara med K & J! Tjoho!

Nu ska jag plugga och sen fixa baguette till käk!
 


Varm Choklad

Hösten är här och vad är bättre än att kura upp sig i soffan med en filt och en bok, eller ett bra tv-program tillsammans med en kopp varm choklad? Det är mycket mysigt.
Varm choklad är så gott och skönt för halsen.
Nu är mina "chokladpinnar" slut och jag funderar på var de kan finnas att köpa.
En påse med två pinnar och sedan små chokladpluppar.


Äntligen Fredag!

Känns skönt att dte är fredag!
Idag är det lite hushållssysslor, som attt ta bort tvätten. Även en del pluggande ska det bli.
Nu är dte bestämmt att vi åker till Örebro, tjoho!

Igår fick jag ett mail från Bokus om en bok som jag beställde i början av månaden, som ännu inte kommit. De kund einte leverera den så den har nu blivit annulerad, känns usper bra etersom jag inte läser dnr kursen längre samt så hade jag hunnit kompiera den eftersom den aldrig kom! Så 200 kr sparade jag där! Kan köpa nya böcker för dem istället!

Var ju på en fotopromenad imorgon så jag ska lägga in de bilderna senare idag.Fotopromenad..

Idag har jag jobbat, gått på fotopromenad/hälsat på pappa, lagat mat och nu ska jag snart cykla 16 km.
Är trött redan nu, ikäll blir det Top Model, efter det somnar jag nog, nej då då kanske J vill se en film.

Ska sätta upp att jag bara kan jobba på eftermiddagen imorgon så jag kan plugga på morgonen, då jag pluggar bäst. Om jag jobbar på dagen så blir det inte av att jag pluggar när jag kommer hem...
När jag var hos pappa så skrev jag även ut en av texterna. Hela helgen  blir ju uppbokad så jag måste plugga imorgon och på måndag, men dte är nog intressant så det blir nog inga problem.

Imorgon är dte fredga, vilket alltid är kul! På lördag ska vi förhoppningsvis till Örebro, sen på kvällen är det kräftskiva hemma hos J´s föräldrar också kul(nu när jag mår bättre kanskle jag kan vara med social än förra helgen!).
På söndag ska jag och pappa till Kopparberg och sen hälsa på farmor!

Frukost

God morgon!
Har mailat iväg två mail nu om att de ska registrera om mig, hoppas att de gör det snabbt!
Första föreläsningarna igår kväll, de var nog intressanta jag hade kanske fattat mer om jag hade läst det som skulleläsas till föreläsningen, men det har jag ju inte kunnat. Ska nu luska ut när seminariumet är, det håller iallfall på till 20.00 och så skulle jag prata med läraren efter så jag får nog åka hem 21.10 då med. Märkte att jag behöver rota fram min reflex nu, jag syndes ju inte alls i mörkret, tur att jag hade reflex på busskortsgrejen.

Idag blir det till att jobba, skönt! Nu ska jag göra gröts och äta frukost framför TV:n

Tisdag snart onsdag

Ja då var det tisdag och ikväll ska jag på mina första föreläsningar i kursen specialpedagogik. Japp, jag fick byta! Ska göra så att jag läser delkurs 1 på kvällen och v.41 börjar jag på delkurs 2 med gruppen som går på dagtid. Så ett tag blir det dubbel så tisdagar kan händas bli väldigt långa. Jag måste smita en kvart/ tio minuter tidigare från sista föreläsningen idag för att hinna med bussen, känns lite pinsamt hopps jag kan göra det diskret. Ska sätta mig högst upp och längst ut. Förhoppningsvis krånglar inte dörren så jag hörs... usch sådant tycker jag inte om, men jag måste ju annars kommer jag inte hem!

Eftersom dte är tisdag så är dte onsdag imorgon och onsdagar betyder att det snart är helg!
Måndag igen...

Tycker att veckorna flyger fram nu. Roliga saker händer på helgerna, har gjort den enda sen slutet av augusti.
Idag fyller J´s mamma år, grattis grattis. Vi firade henne igår, dock mådde jag inte så bra så roligt sällskap var jag kanske inte.

Hoppas på att må bättre idag, än så länge har jag bara pytte huvudvärk, känns som att den kommer smygande. Käka frukost ska man väl också göra, måste bara hitta något som tilltalar mig...

Jag ser bara fram emot helgen nu, hoppas på att desssa dagar också kommer att gå snabbt! På fredag ska vi ha mys jag och älsklingen, vi gjorde matlista igår så det blir spagettini med krabba!

På lördag eller söndag är det kopparbergsmarken, och jag hoppas innerligt att pappa vill gå med mig! På lördagkväll är dte kräftskiva hemms hos J´s föräldrar.

Igår missade jag ju One Tree Hill så om dte inte händer nå got funderar jag på att gå till mamma och pappa och kolla på inspelningen. Träffa Kissen också.Lindemarknaden idag

Idag är det Lindemarknaden och igår bakade jag marknadsgodis, så jag kan lägga pengarna på munkar istället =)
På morgonen har dte regnat nu, vilket är tråkigt men ingrt ovanligt, de senaste åren har det nämligen regnat just på marknaden. Just nu ser dte ut att vara uppehåll, och om jag hade varit påklädd och färdig hade dte ju varit ett utmärkt tillfälle att springa och köpa munkar, men så är ju inte fallet.

Jag vill iallfall testa min kamera på tivolit ikväll så hoppas uppehållet blir varaktigt.

Sitter här med en liten klump i magen. Vet nämligen inte hur jag ska göra med min utbildning, kursen jag läser nu hade inga intagningskrav och de började med att säga att den inte skulle vara konstnärlig, men nu helt plötsligt måsxte jag göra om bilder för de är inte tillräkligt bra och jag MÅSTE lära mig att rita människor, hon tyckte jag skulle gå på en gratis kvällskurs i Kroki (den slutar kl 18.30, jag skulle då vara hemma runt 20.-20.30, kul eller inte..) SÅ för att inte vara konstnärlig tycker jag dte är väldigt konstnärligt...så jag kollar upp möjlighet5ernattt byta till en annan kurs, men alla säger att dët är jättetufft att komma in i den nu så här sent. Så jag vet inte alls hur jag ska göra....
Så det jag helst gör nu är att vara med J och inte tänka på någonting.Fryser, sjuk?

Nu håller jag på att bli sjuk, älsklingen också. Vi sitter här och fryser, åt soppa igår ska äta det i dag med, varm god och stark soppa, då måste man ju bara bli frisk!

Ville egentligen ut på en fotorunda med min nya kamera, men känner mig för frusen för det, så dte får bli imorgon då jag ändå ska ut och handla.
Min kamera!

Idag kom min kamera! Dock har mina böcker ännu inte kommit, hoppas på imorgon.
imorgon är det den halvjobbiga "redovisningen" då vi ska sätta upp våra teckningar på väggen så alla ska se och bedöma!

Är super seg, blev sent igår och så upp ganska tidigt, imorgon upp ännu tidigare, men älskade J får sova....
min mail funkar igen, den har tidigare krånglat, känns bra =)


Inflyttningsmiddag

Idag är det inflyttningsmiddag! Så här ska det städas, plockade undan dte mesta igår så det känns bra.
Nu på förmiddagen kommer ´J´s pappa med ett spel vi ska låna och kanske spela ikväll. SÅ dte är dags att käka frukost nu.
Nu börjar jag störa mig på att jag alltid skriver det som dte. irriterande, får inte vara så snabb!

Så dagens att göra lista är lång, hjälp!

Städa (Damsuga, damma, torka golv)
Ta undan tvätten Klart!
Namnge och brännakort
Fixa datorn
Handla
(riven ost, dricka och kokosfett)
Duka
Baka
PluggaHalvtKlart!


Inbjudningskorten


nöjd?

Nu har jag ritat lite till på två helt nya teckningar,testade J´s tips om att rita svagare, får se vad han tycker, jag vet inte om jag är nöjd med nmågon av dem, men men...
Mellan ritandet har jag tvättat en maskin, hängt den, plockat undan på bordet. Tapetserat min pyssrellåda. Snart gått upp med grejor på vinden. Tagit upp kyckllingen jag ska ha till middag. Undrar om han blir nöjd när han kommer ...

Nu väntar jag på att lådan ska torka så jag kan lägga in lite grejor där.

När J´s föräldrar ska åka till ikea kommer jga nog skicka med en liten lista, på lådor som ska bli pyssellådor, delar upp det i olika och på tidskriftssamlare. Sedan skulle vi kanske ha något att lägga tidningar och reklam i, men dte har vi inte bestämmt än.

Jag ska även beställa från Bluebox har inte blivit av, suck. Idag skickades min kamera iväg hem till mig, längtar till måndag då jag får den!
ritar lite, suddar lite, hjälp!

Vi fick i uppgift att ta en teckning av en konstnär och sedan rita som konstnären. Jag valde Degas, han ritar balettdansöser, så nu sitter jag och försöker få min balettdansös att se ut som att han ritat henne, inte det lättaste, speciellt inte eftreosm jag inte är spec. bra på att rita! Jag är bra på annat konstnärligt, men rita det måste jag jobba med! Till råga på allt så ska min bild sättas upp över orginalbilden och så ska alla andra titta på den och ge kritik!
Tur att jag är medveten om att jag inte kan rita då kommer jag inte bli nedslående över kritiken utan förmodligen hålla med! Fast det svårate är att jag ska kritesera någon annan, det är så SVÅRT!

Aja, min orginalbild består v att hon typ böjer sig och tar tag i tårna. Jag väljer att rita henne i en plié bakifrån (på det sättet slipper jag ansiktet)

Just det, glömde jag säga att mer än hälften av min klass är superduktiga på att rita, då känns det mycket roligare att sätta upp min teckning också? =P=P


Top Model

Det är Top Model idag. Det går visst varje dag nu, eller ja mån - Tor är det väl, var dte så förra säsongen också tro? Jag föredrar när dte är en gång i veckan, då J inte uppskattar att jag snor TV:n hela tiden. Ikväll är han borta, han behöver inte komma hem förns det är slut =P
Håller på och lagar mat nu, Macka med svampstuvning, mumma! Fick inte igång ugnen först, pappa fick komma. Men det håller vi tyst om, schh =D

Idag har vi lärt oss perpektivritning. Så det sk ajag träna på efter maten, kul faktioskt, blev sugen på att göra det som fördjupning nbär en i klassen frågade om man kunde göra det, men vet inte och jag vet inte vad jag ska hitta på annars, har ju noll koll på vad man kan göra...Kanske skulle skapa något i lera...Får fundera, ska nog sms Syrran och höra om hon har någon  idé. Ni kanske har en idé? Fördjupning inom ämnet bild.
Eller något med fotografi! Ja det vill jag gärna göra, kom gärna med tips!
Fy fan vad sur jag blir!

ÅHHH jag missade säsongsstarten av One Tree Hill i söndags och så går det inget i Repris!!!!

Grattiskort

Håller på med en mapp i skolan som vi ska ha våra alster i. Så jag ska sätta mig och fundera på hur jag ska pyssla på den, tänkte använda mig av fotografier..men vet ej hur ännu.

Annat pyssel jag har gjort är grattis kortet till brudparet som gifte sig i lördags. Så här blev det att se ut:
Fullt upp idag

Idag har dte varit fullt upp, vi tog sovmorgon, kom inte upp ur sängens förns halv elva och då åkte J och hämtade mamma, pappa och syster för att de skulle kolla på lägenheten innan de åklte hem. Sedan bar det av till J´s föräldrar där vi tittade hur fint de gjort och så packade J grejor. Sen skulle Sis komma så då åkte vi hem och bakade kladdkaka. Efter dte hart vi handlat och nu skrivit ut två foton Tyvärr rispar vår skrivare mitt i bilderna =( vet inte vad vi ska göra åt det. Nu tänkte vi hitta en film att titta på. Popcorn med dipp tänkte jag göra först men det blir nog gurka och morötter istället.


äckel bild som inte vill laddas upp!
Usch vad irriterad jag blir!!!


L´s Scooby Tårta

Dags för nästa tårta. L som fyllde 9 år är tokig i Scooby Doo därför bestämde jag mig för att göra en sådan.
Jag är dock inte helt nöjd med utseendet, men utan att jag sagt något sa E igår att det såg ut som Scooby.

Tårtan består av:
Tårtbotten
Vaniljkräm och mosade hallon
Grädde som blandats med kakao
Lakritsgodisar till ögon, mun och nos


Skön musik

Satt och läste Nevnaries blogg och började lyssna på klassisk musik och Oj vad skön den var att lyssna på, sitter bara och njuter.

Idag har jag hunnit med en del:
Jobbat (lite bråttom)
Pysslat
Pluggat

Jag vaknade 20 över åtta och då hörde jag något som lät, kom efter ett tag fram till att jag fick sms. När jag kollar på mobilen har jag 2 missade samtal och fyra 4 sms varav två var ring! och de andra två mobilsvar.
Jag hade glömt den i vardagsrummet och så stängd dörr vilket ledde till att jag inte vaknade. Så mobilen ska ALLTID vara med i sovrummet nu.
Tack och lov vaknade jag i tid så jag ringde upp och fick jobb slängde i mig lite frukost och sen iväg (tur att jag bor nära)

Har suttit och tittat i tidnigar efter en bild med glamour tema, suck...hittade en med glitter på, så den passar, men jag vet inte vad jag tycker om bilden än.

Blev helt trött, skulle kunna lägga mig och sova, har bestämmt att jag vill baka hallongrottor och sen när Sis kommer och hälsar på (När hon får tid alltså) ska jag ha bakat STORA chokladbollar (Hoppas hon vill ha det, annars får jag baka något annat)

Ska fortsätta pyssla lite sen, men jag vet ej var de svarta papprena är J har lagt dem någonstans. ska nog möta honom sen, en promenad kanske kan få mig att vakna. Jag fryser också, tror jag vill ha ärtsoppa idag så jag blir varm!


Flytt!

Vi flyttade i fredags! Vilket betyder att vi inte har något internet än därför ingen bloggning för min del!
Är hemma hos mamma och pappa nu och fixar med csn och beställde lite böcker.
SÅ jag ville bara tala om att jag finns kvar!

Mycket att pyssla med i lägenmheten, och så började skolan igen idag. Blir nog spännande, lite läskigt känns det men det släpper nog när man lär känna gruppen närmare!

Nu sk ajag gosa med Kissen innan jag går hem!