Tjejkväll på G

Tänker ha en inflyttningtjejkväll med mina två E och E (tycker det är lite kul att mina tre bästa vänner börjar på E)
jag tänkte först bjuda in hela gänget alltså både J´s bästa vänner och mina. Men han bokar ju upp sig varenda helg så han får åka hem (tills sina föräldrar) och pyssla med saker och ting (han blir så uttråkad i lägenheten, så nästa gång vi flyttar dvs om 2 år så tar vi en lägenhet här hemma så han kan cykla hem till sina föräldrara men ändå sova hemma hos oss. Han är ju även så snål att han inte kan ta bussen, så nu när hans mamma åker bort på torsdag kan han inte vara hemma hos oss eftersom han inte kan åka med nån =P )
åter till tjejkvällen. Ska jag bjuda på

Grillad kyckling med basilika & pastasallad
eller
Krämig spagetti med kyckling
?

och ska jag ha en äppelpaj till efterrätt tro...

Nu blir det popcorn med dipp, och så lite tv tittande, ska se en film kl åtta som är baserad på min favorit författare Nora Roberts. Dock blir jag ju super besviken då det inte alls är som i boken (vilket det aldrig är) men dessa filmer känns fem gånger mer avkortade än vad andra filmer som är baserade på böcker gör.

rosa blommor

Äntligen hittade vi!

Vi gick och kollade på bordstabelletna som J hade sett och de var ju snygga precis så som jag vill ha! och de kostade bara 15 kr styck, vi köpte fyra stycken, men jag funderar på om vi inte ska köpa två till, är ju bra att ha sex ifall vi får fler gäster än två. Ska prata med honom om det.
tabletter

De hade fortfarande inte Canavastavlorna i storleken 40x40. Blir lite putt, får kolla hur de på Ö&B ser ut, vill ju börja måla!

Papper
Presentpapprena jag köpte


Popcorn med dipp

Ska det bli lite popcorn med dipp idag igen...

Tavlor

Ska nog köpa canavastavlorna idag så jag har att måla på när jag vill. j och jag spånade lite på om en skulle bli mörkgrön och runt fotografierna så målar jag en guldaktig ram, vad tror ni om det. Fast först ska jag väl bli klar med min kärlekstavla som redan är sabbat så jag råkade ha för mycket vatten på penseln så det rann in under schablonen, ska försöka måla över det utsmetade med lite rött och så hamnar den ju på håll så det syns förhoppningsvis inte. så tips till alla använd bara färgen inget vatten!


image190

Söndag

Vill shoppa lite med älsklingen idag men han lät inte så pigg på det, men vi får se om han ändrar sig. Han ville göra dte imorgon, så vi får se, han kanske kan hämta mig och så går vi till biblioteket först, då slipper jag bära alla böcker.
HIttade en bok jag vill ha, den heter:  Krumelurpiller : Astrid Lindgrens bästa citat för stora och små

Får se om jag köper den eller om jag ska önska mig den i julklapp. Tidigt jag vet, men jag har redan skapat mig en liten julkklappslista i huvudet, men snart måste jag nog skriva ner den så jag inte glömmer allting. Lika bra att göra det på en gång.

Sanna vill ha
Lasangeform
Jenny Av Jonas Gardell
Escada Summer glove
Pyjamas - T-shirt och halv långa byxor


nu ska jag sätta mig coh spela ett spel och mumsa lite marknadsgodis.
Just det ja, det blev marknaden igår. L var med oss och han var jätteduktig hela dagen.
Shoppade lite julklappspapper, jätte fina och så var det ju 3 för 20  kr så jag fick 2 och SIs en. Sen så köpte vi presentsnöre också, svart och lila som vi ska dela på så vi ska rulla av allt och dela det på mitten och så ska vi rulla på det igen. så vi får en rulle med båda färgerna.


Rött träd


Uppe med tuppen

Jaha nu har jag vaknat och somna om det funkade inte, låg vaken ett tag innan jag tittade vad klockan var och ville osmna om, men det fungerade inte. Jag som skulle sova ut idag!
Får seom det blir marken, det är ett kanske nu, och med bara ett barn, de andra två ska kanske följa med sin pappa på rally. Sen ska jag träffa J och så ska vi shoppa lite kanske, idag eller imorgon. Sen så går vi kanskew på en promenad och då ska jag ha med mig kameran, kom på att jag har en tjockare höstjacka här hemma som jag kan ha! men jag smög mig ut i kylan och tog några kort igår.
image187

Drömhuset!

Jag har hittat mitt drömhus och så håller jag på och pluiggar och kan inte ta lån för att köpa det, vad ledsamt!
Det är super toppen. Plats för J att pyssla utomhus, med allt möjligt, fint tomt, fint hus, en bit från stan, nära till vattnet. ÅH vad jag vill ha det! Gör mig rik så jag kan köpa huset!
Det är vad jag önskar mig mest av allt nu, det där huset!


Kanske kommer in en bild på huset imorgon

Beröm så jag rodnar

Fick så mycket beröm av en av mina handledare idag att jag inte visste vart jag skulle tavägen, trodde jag skulle börja rodna.
hon sa bland annat:
att jag inte hade varit praktikant den här veckan att jag mer varit som en vikarie.
Att läraryrket verkligen passar mig.
Att det kändes lugnt att lämna mig ensam i klassrummet med alla elever.

Känns kul att höra, och detta efter bara en vecka, jag ska vara där i 10 veckor, känns super kul!

Jag vill åka på marken imorgon, men ingen vill åka med mig, eller Sis vill men vet inte om hon kan. Mamma börjar jobba kl 17 så då vill hon ju inte fara och flänga. Pappa ska ju fixa klart badrummet. J tror att et kommer vara kallt, men jag ska fråga honom om Sis säger att det inte går, om han inte kan följa med för min skull!

Jag vill blandannat shoppa ett litet märke till min foppatoffel, har inte gillat dem, men Färjestads emblem vill jag gärna ha på skon! Visste inte att det fanns förns en av "mina" elever hade det!

Om dte inte var så satans kallt ute skulle jag vilja gå lite och ta lite kort, men jag sitter nu med filt och vill gärna sätta på mig pyjamas.

Familjekväll ikväll, kräftor, popcorn med dipp och så frågade mamma om jag ville ha en dricka, och idag var jag faktiskt sugen på det, en Fanta Exotic. Dricker inte ås mycket dricka, blir sugen på det ibland,
är mera för BRAVOs Äpple/Päron juice.
Sitter och snaskar på lite PEZ, vilken smak tycker ni är godast jag gillar de gröna bäst. Tror dte är jordgubb eller om det är äpple.
Pezz



Fint

Hittade en fin text som man kunde ha som väggdekor:

"Live every moment, Laugh every day, love beyond words."

Trög i starten

Jag är så trög i starten, jag har ju tänkt att börja träna lite hemma styrketräning (som jag kallar det) men jag glömer hela tiden bort mig. Ska träna innan jag duschar  men det blr så att jag håller på med något och så hoppar jag in i duschen och när jag är klar kommer tanken "Just ja jag skulle träna" inte har jag lust att träna då och duscha igen. Duschar alltid på kvällen och det finns risk att det blir för sent.

Aja min träningsnojja, ska sparka mig i arslet och köra igång!

Sitter och försöker få kontakt med J på msn, vill veta om han vill gå på Betnér eller om det är för dyrt.
Jag vill hemskt gärna, men inte själv!
Oj vad mycket det är jag vill nu, men helst av allt vill jag vara med J och pussas och kramas!
image186

Vill Vill Vill

Jag vill så mycket, men det går inte för du vill inte vara där. Om jag säger allt jag vill så kommer du tolka det som pikar till dig från mig coh du blir sur och sen är det förstört. Känner mig inte så glad och lycklig just nu, men jag tror nog det eror på att jag är så trött. Då blir allting mycket  större än vad det är.
Jag vet iallfall i vått och torrt och alla humör att jag älskar dig och du älskar mig.
image186

Fotobrist

Jag har brist på foton nu, har inte hunnit med att fotograferat något, har spanat in lite som jag vill ta kort på men när jag kommer hem från VFU:n då är jag seg! Somnade i soffan igår innan klockan var 22 ens, höll på somnade på bussen idag när jag åkte hem från föreläsningen.
Har hittat en bok jag vill ha den heter Drömgoda mjuka kakor och läckra tårtor. Låter det inte gött?
J sitter och skriver ne matte tenta nu, hoppas det går bra för honom, själv så skajag nog lägga mig i soffan och sova lite =)

image187

Jobbiga jag!

Japp idag är jag så trött på mig själv!
Imorse gick ju upp klockan 6, och J gick med mig upp, han sitter och pillar på mitt VIKTIGA papper som jag lagt på köksbordet så jag skulle se det. Så jag frågar när jag skulle dit, och när skulle jag dit jo idag kl 09.00 eller imorgon 14.00 det var ju bara för mig att ta den tiden imorgon eftersom jag behövdes den tiden på VFU:n idag, så inte nog med att jag sumpade en skön sovmorgon, så måste jag dessutom lägga ut 100 kr på buss helt i onödan!

Så här med är det bestämmt att J ska läsa alla mina viktiga papper!

Sen är jag grymt godissugen, på lösgodis!

image184

En trötter

Igår var det första dagen på min VFU, óch så var det AP möte, två stycken egentligen plus föräldrarmöte, men jag gick bara på det lilla AP mötet eftersom jag ville komma hem i rimlig tid. Hann tyvärr inte med att blogga nått. Jag har nog inte bloggat på flera dagar kommer jag på, så blir det när man är borta hela helgen.

Nu ska J börja göra pannkaka, får se hur det smakar så han använder grahamsmjöl...om det inte är gott får jag väl ösa på med sylt.

Idag gick jag upp kl 05.50, usch vad tidigt det var! ska upp så tidigt imorgon med, tur att jag tar med mig frukost för annars skulle jag få gå upp mega tidigt och för att försöka få i mig en macka.

Är sugen på att ha en tjejkväll, kanske v 41 eller 42, får se när tjejerna hartid, vet att ena E har VFU då så då borde det vara så mycket i skolan för henne.
image198

Dämpad

Jag känner mig dämpad.
känner miig ful och tjock och har ångest över att jag inte tränar, (trots att jag faktiskt har varit ute och gått flera gånger de senaste veckorna, vilket jag inte gjorde på hela sommaren)
Det är nog det jag mest känner mig dämpad över, så nu ska jag väl få arlet ur vagnen och göra någonting åt det. har bestämt att J och jag ska gå minst en rask promenad om dagen och så ska han agera träningscoach hemma, eftersom jag är folkskygg när det gäller träning, skulle aldrig sätta min fot p ett gym, sen skulle jag aldrig i livet betala för att träna, det skulle aldig hända. Men det tog ett tag innan jag vågade springa där det kunde hända att vi mötte folk. Sen fick jag ont i knät och då blev det ett uppehåll,får ont i knät när jag är ute och går ibland så jag har inte vågat mig på att springa, men jag kanske släpar mig ut på en runda själv, dock så kommer nog inte det hända då jag inte ens gillar att gå ut och gå själv, jag kanske borde införskaffa en MP3.

ja som sagt dämpad är vad jag är. Kommer ett roligare inlägg imorgon, och jag kanske lägger ut bilder på det jag shoppade...vi får se. Dopet var iallfall bra, dock en otroligt tråkig präst, men lilla E var så söt och gullig,, jätte duktig var hon också, hon har sutit på min mage hela dagen idag.


Saknar dig

Jag saknar dig, har bara gått en natt juh. Men det kanske är för att jag kännes mig lite illa till mods pga att det här att de på VFU tror att jag bor hos dig ibland. Åh vad jobbigt det är, jag bor ju med dig på riktigt, det är VI som bor där. men Sis sa ju bara så för att hon trodde det var bäst pga vikariepoolen, hon visste ju inte att jag tänkte skita i det. Men jag får iallfall en klump i magen, jag får ju det så lätt jag har nog det största samvetet man kan ha, tex nu ikväll så skulle jag få åka en karusell med E och hennes kompis,, men så var det nå knas och vi fick inte sitta tre fast det var tre sitsigt, och då hoppade e´s kompis av och åkte inte alls. Jag och e funderade en stund på om vi också skulle skippa den, men jag ville ju helst åka den den såg ju så rolig ut. Så jag får till och med dålig samvete över sådan. ibland lite jobbigt, men å andra sidan så vet ju då alla att jag aldrig gör något som känns fel och jag ljuger aldrig för någon.

Åh  vad det spänner i hålfoten, har typ sammandragningar eller vad mans ka kalla det! kramp, nej, muskelspänning. Aj satan!

Älsklingen, du är en morgonmänniska så jag har inte kunnat prata med dig idag..snyft...

Fixade muffinsarna idag, de blev fina, eller vad tycker ni?image196
image197


 


Frukost

Sitter är och m umsar lite frukost. Sov så skönt i natt, och ingen tidig ti datt gå upp, hade klockan på 10, men jag vaknade kvart över nio och så llåg jag och drog mig ett tag, så skönt!
Dags för inlämning av uppgiften idag, alltid lika fundersam över om det är okej. Kan tycka att min är lite tung att läsa, inte så lättsam sokm jag ville ha den, men nu har jag inte tid att fixa det, fixade till så inledingen iallfall är ganska lättsam.

Nu ska det finputsas på uppsatsen och skriva ut den.
Göra mig i ordning
Packa

Har flera plommon att äta upp, pappa la nog i lite för många i påsen, tror att jag får ta med dem hem igen, annars blir de dåliga när de ska ligga här i kylskåpet.
image195

Magnus Betnér

Kan inte säga annat än att jag är såld, har suttit och garvat åt honom hela kvällen.
Ska sova nu, gick ju upp kl 7 för att tvätta tre maskiner som vi inte hann med igår. sov med gurkan på magen, lika bra att fortsätta med det, det kliar fortfarande ibland och i natt vaknade jag inte avnågot kliande...Men jag måste erkänna att det känns lite mysko att jag sover med en gurkskiva.
jag hade tänkt att stryka idag men så böev dte inte, då tänkte jag att det gär jag imorgon, men nej iscke sa nicke kom jag på nu. eftersom jag blev fast med att titta på Betnér så glömde jag ju att skriva in fotnoterna(som jag satt i soffan och letade upp, så ett TIPS skriv upp vilken sida ni tar info ifrån, inte bara läsa ur boken smälla ihop och skriva) Så ska det in en litteraturlista, framsida, sen är det klart! ska givetvis kolla igenom så det inte är några sådana här smygfel, alltså ett ord som blivit ett annat för att jag råkat klicka på fel boksatv. så sil blir fil. Sådana små fel upptäcker alla lärare och man muttrar och tycker att de borde fatta varför det blev så.
Fot

Klart, typ

Nu behöver jag bara ha någon som läser igenom det och tycker lite. Ska själv läsa igenom det en gång nu och sen ringer jag nog J och ber honom eller E logga in på msn och läsa det åt mig, om de har tid. Jag tror att j pluggar eftersom han har en dugga imorgon och E hjälper honom förmodligen.
Ska kolla på Anna Skipper sen, premiär idag.
Imorgon är det den traditionella marknaden! Snacka om att jag ska mumsa marknadskarameller, syrran bad mamma och mig köpa hem lite till henne eftersom vi åker dit på lördagen.

Igår var dte ju handboll, tyvärr förlorade de, men det var inte målvakternas dag igår. Det var iallfall rologt att lagets tränare fick guldpipan, ett pris för en tränare som visar bra föredöme, även utanför handbollen.

Imorgon när jag åker hem ska jag ha J´s ryggsäck eftersom förra veckan då jag hade två axelväskor, så blev det för tungs och jag hade ont i flera dagar efter det där. Så det ska vi undvika nu.

image194

Klump i magen

Pratade nyss med min handledare och det verkar jätte bra, men hon frågade om jag hade bussar att passa och så, då hade Sis pratat om att hon inte skulle säga tat jag bor i Örebro, eftersom vikariepoolen människans son praktiserar där och då när hon frågade det där gick det bara av farten att jag sa att jag sover hos min pojkvän som bor i Örebro ibland men då finns dte bussar som går. när jag skulle säga att jag bor i örebro men det finns bussar och att jag kommer osva hos mamma ohc pappa. Så nu fick jag en klump i magen av att jag sa så, jag sove rju inte bara här, jag bor här. Och nu tänker jag skriva mig här, jag fick ju ändå inte komma på någon intervjuv så då behöver jag ju inte stå kvar där! Jag och j bor ihop och så är det med den saken och jag älskar det!
Åh måste prata med mamma och J, så min klump försvinner!

Vad arg jag bli, bara för man pratar om något så råkar man säga det när man inte ska säga det!
Snacka om att de kommer bli konfunderade när jag säger att jag bor i Örebro.
Men jag säger väl att jag skulle säga att jag sover hos mamma oc pappa och så blandade ihop två meningar så det blev fel.

Konstiga proböemjag har egentligen, men jag är en sådan som vill att sanningen ska sägas hela tiden, även när man råkar säga fel.

Sitter här med gurkor på magen...det kliade, men de börjar lägga sig så förhoopningsvis är utslagen borta till helgen, men jag tror ju inte att det försvinner när man kliar så gurkor är bra!

image193


Jag är Lycklig

Lycklig lycklig klycklig, skuttar runt av glädje!
jag ska göra min VFU i en klass med 3.or! Åh vad kul det ska bli!
Sitter och väntar på att de ska ringa..lite nervöst är det allt. Vet vem den ena är, Sis sa att hon är bra, men jag tycker hon ser srkämmande ut!
Men åh vad jag är lycklig!
Tyvärr måste jag sitta här hemma själv ikväll för j måste åka hem redan idag för imogron hinner han inte då han har en Dugga klockan 15 och hans mamma slutar 15 Dum tid tycker jag.
men men ska fixa till det sista på min inlämning och sen slappa framför TV:n


Mitt Kärlekstal

Hittade mitt kärlekstal som jag höll på den muntliga delen av de nationella proven i svenskan.

KÄRLEK


Jag är säker på att alla här inne någon gång har upplevt det som kallas l'amour och love.
Det finns en massa olika sorters kärlek.
Den första kärleken upplever vi när vi är riktigt små, kärleken från våra föräldrar. Den kärleken kommer alltid att finnas där i vått och torrt.

Sen finns det kärleken mellan vänner som uppstår genom hela livet då vi träffar nya människor som vi knyter kärleksfulla vänskapsband till.
 
Vi kan även älska ett djur lika mycket som en människa. För vem blir inte varm inombords när en underbar, liten som stor varelse kommer och puffar på en och vill gosa?

Kärleken mellan syskon är ju också en kärlek.  En gång när jag var barnvakt åt två av mina syskonbarn så gjorde Wilma illa sig, och blev väldigt ledsen,  då blir hennes bror alldeles tårögd och springer iväg och hämtar hennes snuttefilt och napp och försöker trösta henne.  Det kallar jag syskonkärlek.

Sen har vi kärleken som ger oss pirret i magen, den som kan vara livslång eller bara över en sommar.

Ja, kärlek är något som vi inte kan leva utan.

Men vad gör egentligen kärleken med oss?
Jo rent fysiskt sätts kemiska processer igång när vi blir förälskade. Mängden av serotonin som är en signalsubstans sjunker i hjärnan. Normalt skulle det framkalla depression, men den som är förälskad blir istället maniskt upptagen av den utvalda. Hjärnan producerar även dubbelt så mycket fenyletylamin än normalt, det leder till att man nästan får en upprymd känsla. Dopamin utsöndras i hjärnstammen som hjärnans egen belöning för att vinna den utvaldas gunst.  Det ger en känsla av lycka som den älskande stimuleras till att uppleva på nytt.

Vissa tror på kärlek vid första ögonkastet  andra gör det inte  men kärleken är individuell och ingen har rätt att säga att det ska vara på det ena eller andra sättet.

Vad tänker man då på när man hör orden kärlek, jag frågade min mamma och pappa vad de tänkte på,  de svarade genom att ge varandra en puss. Själv får jag en varm känsla inom mig som sprudlar  och jag tänker på de jag älskar.  En annan tänkte på lycka, och visst är man lycklig om man har kärlek omkring sig? Romantik och förtroende dök också upp.

Enligt Svenska Akademiens ordbok betyder kärlek:  "en stark känsla. Böjelse för någon med en önskan om föremålets lycka och välgång. Glädje och tillfredsställelse över att befinna sig i denna persons närhet och att göra honom eller henne till lags. Innerlig tillgivenhet."  Det tycker i alla fall jag är en ganska bra beskrivning på något som är så svårt att beskriva.

Små gester som visar att man tycker om någon betyder otroligt mycket. Som att ha ett helt frukostbord uppdukat när man vaknar,  en kram eller orden "jag älskar dig". Allt det, tycker jag ger en underbar känsla.
Att vara älskad kan stärka ens självförtroende enormt,  man kan våga saker man aldrig vågat förut bara genom att personen finns där och stöttar en.  
I kärleken är det viktigt att både ge och ta,  då vill man ju höra att man är älskad och uppskattad,  det får vi höra genom att någon säger,  vad söt du är, eller du är så fantastik på att göra det där. Men vi vill även visa att vi älskar och uppskattar någon det gör vi genom att säga det som vi vill höra, eller genom att göra någonting för personen.
Beröring är en viktig del i våra liv, att ge någon en kram  när den är lite deppig eller att ge en kram när denne är otroligt glad över att ha klarat av något, är ett sätt att visa sin kärlek och att visa att jag finns här.          Att kärleken är väldigt viktig för oss människor kan vi se genom att den avspeglas i många sånger och dikter. Det gäller ju alla sorters kärlek,  man kan ju se på Eric Claptons "Tears In heaven"  som handlar om hans son, eller på Nanne Grönvalls "Viktiga små ord" som handlar om att man ska våga säga små viktiga ord som till exempel "jag gillar dig".
Kärleken är något som i alla fall jag inte kan leva utan. Och för att citera J. Moreau  : Ålder skyddar oss inte mot kärleken, men kärleken skyddar oss till viss del mot åldrandet.

image


Utmaning 2

Sådär ja nu är tvättningen igång.
J sitter och läser min uppgift så jag får någon annans ögon och perpektiv på den.

Har kommit på en till utmaning, som min j skulle klara av lätt, det är därförjaghar meed den, för jag vet att den blir gjord.

image192
kom gärna med förslag på olika utmaningar,

Tvättning och handboll

Idag blir det tvättning för första gången och så handboll ikväll. Men först lite plugg så vi kan tvättta i lugn och ro.Ska bli skönt att tvätta allt så att lakanen blir nytvättade och inte innehåller det där medlet som gör att jag får utslag. men tyvärr kunde vi inget göra eftersom vi var tvugna att bädda med något, men nu blir det tvätta av!

J´s mobil är bannlyst i sovrummet, den ringde och ringde och väckte mig! Uppskattas inte.

Igår så råkade jag donka in pannan i väggen så hårt att J vaknade..(ja jag vaknade ju också givetvis vem gör inte det, trodde att jags kulle få en bula men det fick jag inte)

på fredag är det marken, det ska bli kul, ska spana efter snygga bordstabletter och glasunderlägg. Marknadsgodis också så klart! mums! Men även plastfolie, den är superbra, en tjock rulle som räcker i minst ett år med plast som inte är muppig och klibbar ihop sig så det inte går att få ut den igen.

Testade min koppvärmare igår, drack en kopp varm choklad, dock utan marshmallows, men jag satte vists inte på den, det fanns en knapp man skulle trycka på också...-ooops-
Choklad


Gurka på magen

Skrev ju tidigare att det är nått djur som attackerat mig under natten så jag har 10 små bett på magen som kliade. När jag försökte ta reda på vad för djur/insekt som bits 10 ggr så såg jag att man kunde lägga på en gurka för att lindra eller nått det förekom inte. men jag har nu en gurka på magen, och inget kliande här inte, sen så tror jag att de har dragit sig tillbaka lite.
Enligt min svärmor kan det vara nässelutslag. så nu har jag fått svar på det =)



Trött på kanal 5

Jag börjar bli rioktigt trött på kanel 5 och att de byter tider hir och dit utan att säga någonting.
och nu stod det i tablon att One Tree Hill börjar 16.40 och slutar 17.35 jag började kolla 16.47 och nu 17.10 är det slut, det går inte ihop. Just nu visas AFV och det tsår inte i tablån.




Sorry att tiderna inte syns på bilden...

Tjohej, present

Nu har vi hittat den perfekta presenten till J´s mamma som tack för gardinerna, nämligen en platta med 9 hål för ljus. Från ikea Varje gång hon är på Ikea följer det med minst ett paket ljus, sist blev det ett paket av verje färg! Eftersom hon ofta köper så färgglada ljus så tycker jag det skulle vara snyggt att ha den i svart, men man vet ju aldirg om den ser ful ut i verkligheten. Någon som vet?

HÅLLARE Hållare för 9 ljus i metallkoppHÅLLARE Hållare för 9 ljus i metallkopp

(kan inte skriva om tacket till min mamma och pappa eftersom det är hemligt och det kan tänkas att de läser)
Imorgon ska jag på handboll, första matchen! mot Sävehof (sävehov?) ska bli så kul!
Igår  åt jag mammas minestronesoppa, åh den är så god! Okej jag petar bort allt det färgglada i den som J påpekade, morötter och ärtor. Men åh vad smaskig den är!
Men det var maten i går det, vad ska vi äta idag, vi har lite spagetti över, men vad ska vi göra till, förslag någon?

Jag måste leda reda på min laddare till kameran...

Übertrött!

Inatt sov jag skit dåligt så nu sitter jag är super mega trött och ska egentligen plugga men jag har inte ens kommit mig för att göra frukost...och då har jag varit vaken i en och en halv timme.
Var uppe vid 3 tiden 4tiden och 6 tiden. Jag fick nått på magen som kliade som satan, så nu har jag 6 små prickar (typ som pytte myggbett) på magen.

Igår fick jag en present av min Älskling, det är en koppvärmares om man sätter till datorn så då kan jag sitta här och ha en kopp choklad brevid mig utan att den blir kall. Passar bra nu när det blir höst och kallt. jag ska nämillgen dricka varm choklad med marsmallows, det är mums.


Jag kan inte ta åt mig äran av bilden, hittade den på google

Handla lite idag

Idag så händer detta, jag håller på och skriver på uppgiften, sitter och fixar till meningarna, ska snart komma på lite mer att skriva, behövs en sida, sa fel förut det var 1 och en halv sida så nu är det bara en sida.
Ringde Vikariepoolen, det var fullt med vikarier  nu så de ska ringa om det blir någon plats över..=(
Men jag ska idag handla Strumpbyxor och så en present till mamma och pappa. Mamma ändrade sig så jag får shoppa lite i sthlm, när vi ska dit i helgen, tycker att deras butiker är mer organiserade än vad de är här.
image187


Underbara Prinsessa!

När min prinsessa gick la sig hade hon och min syster den här konversationen:

Sis - Vet du vad, Sanna...
W- Jag vet Sanna älskar J
Sis - Ja det gör hon,men det jag skulle säga var att Sanna ska följa med oss och handla imorgon
 
En stund senasre när Sis tittar till henne

Sis - God natt skruttan
W - Jag älskar verkligen min Sanna

min lilla Prinsessa jag älskar verkligen dig också

blad

Nu ska jag sätta mig och titta lite på Ensam mamma söker...

Nya kängor!

Jag bestämde mig för att i år ska jag ha ett par vinterskor som jag inte får inn snö i och som är lite varmare än de jag har (vilket egenligen är höstskor) så jag beställde hem ett par från LaReoute så här ser de ut:

Äntligen har jag bakat klart alla muffins! men den sista satsen hade jag inte i margarinet sist, vilket ledde till att de muffisarna inte ser ut som de ska. men men, kruxet blir bara nästa vecka när jag ska spritsa ut ett E på varenda en av de 65 muffinsarna som fick följa med! Hittade kameran igår så här får ni en bild som inte är på en blomma!
image184

Lite dans

Tittade på So you think you can dance idag och såg den här.
genom den fick jag nys på den här


Gillar dem båda

Ska sätta ihop ett litet bildspel som jag ska skicka till min gullungar för att berätta hur mycket jag saknar dem

Bara en sida kvar..

har fått ihop ca två sidor så nu är det bara en sida kvara tt skriva och jag har ju till fredag på mig eftersom jag börjar två, men på torsdag ska det vara klart har jag bestämmt så jag kan sova liugnt och sen läsa igenom det på fredag så jag inte har några slarv skriv och stav fel. blir lätt sådana när man skriver snabbt på datorn. Blev inget bak idag får blir det imorgon, och så ska jag och fira D som fyller 18 år imorgon =)
Funderar på att ringa j nu och höra hur det gått idag, han har hjälpt sin syster att flytta. Så jag antar att det blir en promenad diit någon dag nästa vecka så jag får se vart de bor nu!

Det är tur att jag har min älskling, för annars skulle jag nog inte komma utanför dörren förutom när jag ska gå till universitetet, det är nämligen bara dit jag hittar. Dels tycker jag inte omm att gå på promenad själv, isåfall skulle jag behöva en MP# men någon sådan äger jag inte, men skulle jag gå på prommenad så skulle nog J får gå ut och leta efter mig, försöka lokalirea mig medan jag beskriver hur det ser ut runt mig och åt vilket håll jag gick från början. men jag gillar att ta prommenader med honom det känns skönt att gå och så känns det tryggt att han är med.
image183


Tjingeling!

jag bakande snickers igår, och idag så skar pappa upp hela så nu kan man inte låta bli att gå till kylskåpet och ta en bit titt som tätt. Tyvärr blev den inte lika bra som den brukar, vet inte vads om gick fel, om det råkade bli för lite sirap eller nått..men den är god iallafall, bara det att den inte håller ihop som den ska utan delar sig på mitten.

(kommer med bild när jag hittat kabeln till kameran)
Snickers

nu ska jag skriva mer på mitt arbete och så baka de två eller om det är tre sista satserna muffins


världens bästa!

Min älskling har fixat allt som har med the Sims 2 att göra, alla expansion pack och de med kläder till mig!
 Vad kul det ska bli att spela!
Älskar dig älskling!


Pratat med Prinsessan och gullungen

Idag har jag pratat med min prinsessa och gullungen, vad jag längtar efter dem! får inte se dem förns nästa vecka!
image100
Sitter och bubblar lite med J nu, men ska snart kolla på postkodmiljonären, vi går om varandra hela dagen idag
Det enda osm är lite seg är att j kan ignorera att det blinkar orange när någon skriver så det dröjer lite innan man får svar när man vill ha svar snabbt =)

Pez

Sitter här och äter Pez och tänker febrilt

PEZ

Muffins och en trög Sanna

Har bakat muffins nu på morgonen så jag skulle få det avklarat och ha hela dagen på mig att skriva på min inlämnings uppgift, men jag är trög, mitt skrivande går  trögt, ja det är inte ens som siprap, utan mer trögt som kåda...det händer ingenting, jag vet inte vad jag ska skriva, det jag skriver låter dumt och måste utvecklas eftersom jag ska ha 3 A4 sidor. suck jag hatar sådasn här, frågan är ju lätt om ma skulle få svara i punkform och korta svar!  jag blir så frustrerad att jag sitter här och svär för mig själv, har ju till och med satt mig i mitt rum för att inte lockas att prata med mamma eller att titta på TV istället för att sitta här, det enda som kan distrahera mig är J på msn, men det gör det inte för vi har pratat klart och han gör annat och jag gör det här...så där ja nu har jag skrivit av mig lite så nu ska jag åter gå till mig näst intill tomma worddokument.

Nått tips på hur man får igång skrivandet?!


Natti

Idag blev det ett god morgon inlägg och ett god natt inlägg märker jag.
har lite fullt upp, umgås med mamma och pappa, gosa med Zingo, och så få igång hjärnan. Jag har hjärnsläpp, hatar att komma igång med en in lämningauppgift, jag behöver få den där inledningen innan hjärnan börjar arbeta som den ska och spruta ut en massa ideer och texten bara kommer av sig själv. förhoppningsvis händer det imorgon. -Var och hälsade på hos mormor idag också, huset mitt emot henne (ett lägenhetshus) Brann fööra veckan och tydligen så satt det en parabol där som gav en del av stan (alltså inte hela staden utan "nere på stan") kanaler, så nu sitter de där och utan TV, kan inte titta på nyheterna eller någonting..

Sen har jag bakat en sats muffins 12 gjorda bara 58 kvar, till dopet, men vi har ju ett liiitet problem, jag ska spritsa ett E på dem och då kan vi inte ställa dem ovanpå varandra (jag har testat en gång förut, glasyren smetades ut och vissa delar försvann.) så vi får ha burkar med bara ett öager i, men vad ska vi göra när burkarna tar slut. Kanske ska tillägga att vi ska färda dem 20 mil.

Har ont i nacken/axlarna (trappmuskeln som jag kallar den, den heter nått som trappucius), bar två tunga väskor på axlarna igår, inte skönt, vilket jag får sota för nu...

Nu ska jag läsa igenom det lilla jag skrivit i dag sen ska jag lägga mig och läsa cosmopolitan.

image182


Morrn morrn

Har nu tittat lite mer på VFU platser, och lagt till nån och plaserat om dem lite, men vi hoppas på att jag får nummer 1, Vill inget hellre! så håll tummarna vi får redapå vart vi hamnar nästa vecka!
Ska nu, sätta mig och skriva på mitt arbete hoppas att min kreativa hjärna är igång så orden bara sprutar ur mig!
image181

Skönt att vara hemma

Har kommit hem nu, hem till mamma och pappa och Zingo, det känns jätte skönt! Har gosat med Zingo hela kvällen, som jag saknat honom!
Men nu är det dags att sova, är super trött så Natti natti

Solen

Snart en veckas uppehåll!

Idag har jagskola, och så har jag inget förns fredagen den 21 =) Men jag har i och för sig en skrivuppgift att skriva, hoppas den blir bra, får be J att läsa igenom den några gånger när den börjar bli klar!

Jag vaknade av att J låste dörren, men vart är han? gick han till skolan en halvttimme innan han börjar?, varför lät han datorn stå på? Varför  har han inte väskan med sig? många frågor, får vänta i 2 timmar innan jag får svaret.

Nu blir det frukost, ska nog ta mig en Bagel, synd att vi inte har banan hemma...

image180

Va fan, jävla Tv3!

Bara jag som märker att Tv3 hoppar över att visa ett avsnitt av Top Model 8, vad irriterad jag blir, eftersom i dte avsnittet var det då de skulle springa runt på  stan och träffa olika människor (designers) och göra gott intryck, vilket jag tycker är bland de roligaste

Sitter här nu och surar på TV3!

Update: De märkte det, sicken tur, men nu kommer jag aldrig komm i säng ju, blir ju en hel del försenat..

Utmaningar

Såg nyss på One Tree Hill, och blev som vanligt inspirerad till roligheter. Den här gången handlade det om utmaningar, man delar upp sig i två lag och så får man en hög med utmaningar som man ska göra och så vinner det lag som gjort flest utmaningar. Skulle vilja göra det en lördag med några kompisar, då skulle vi givetvis köra killarna mot tjejerna =) utmaningarna i programmet var ganska vågade ex, en skulle lämna tillbaka kvinnokläder, och han var tvungen att ha dem på sig när han gjorde det så till slut så stod han bara där i kalsonger.. Så mina utmaningar skulle vara lite snällare =) Man ska ju ta kort medan utmaningarna görs som bevis.


 

Exempel på utmaningskort


 

Utmaning

Nyvaken

Har precis blivit väkt av j innan han gick till skolan, så nu sitterjag här en stund, eftersom jag inte kan äta frukost dte första jag gör. Kommer ha fullt upp idag då vi inte har en utan två tjockistexter att läsa, blev inget igår fetersom jag och J tog en lång promenad och sen så sprang han och jag var med som sällskap på läktaren, hade ingen lust att ta med mig den tjocka buten papper så jag läste Olycksåfågeln av Camilla Läckberg istöllet, den är super bra!
Skulle vilja måla på min tavla också, men det får vänta, eftersom jag som sagt åker hem i flera dagar!


Trallallalla!

Om ett litet tag så ska jag bänka mig framför TV:n men jag kom på en liten önskelista på inflyttningspresenter om någon vill ge något. E frågade ju vad vi ville ha så nu har jag en kom ihåg lista..

En rolig hållare till hushållspappersrulle
typ en sådan här

En hållare till att ha toalettrullarna på
En ungsform att ha lasange och liknande i (alltså med höga kanter)
Snygga bordstabletter (gärna i färg men inte för starka färger)
Glasunderlägg (gärna roliga eller snygga)
Tårtkniv och tårtspade

Hittade lite roliga bakgrejer på en sida, se här muffinsformarna skulle jag vilja ha, tyvärr fanns inte formen i annat än Rosa och Grönt, de två färgerna jag inte alls tycker om.
Bakformar av silikon, rosa hjärtan - Rice

www.favoritsaker.se





resa hem några dagar

Blir nog så att jag och älsklingen åker hem några dagar,  då kan jag sitta hemma och skriva på min inlämningsuppgift som ska in nästa vecka.
Nu har vi varit ute och gått, 7 km blev det! Sitter och mumsar på ett plommmon, mums säger jag bara!
Kunde inte somna i natt så jag planerade lite, vi hade ju tänk och haft en inflyttningsmiddag för våra kompisar, men vi insåg att bjuda dem på mat blir lite dyrt, så vi tar bort en person, bjuder henne på en tjejmiddag senare, och så har vi filmkväll klockan 19.30 så hinner folk äta innan de kommer till oss och så bjuder vi på popcorn och liknande. blir billigare, men J tror att det kanske blir lite för mycket folk, vi blir 6 stycken...me jag tror att det går, när man sitter still så blir det ju inte lika trångt!
blomster

Kaka och TV

Vi har en TV nu, i vardagsrummet alltså! Så nu kan vi titta på film, vi har avverkat Mr.NBean på semester och Oceans 13! Den sre så fin ut där den står!


J står i köket och bakar någonting jag får inte veta vad dte är, hans föräldrara kommer på besök idag. Hans mamma hade köpt gardiner åt oss igår så om ett tag har vi gardiner, två ska hon sy så det dröjer lite, men de ena paren borde vi kunna sätta upp på en gång!


Igår kom mamma och pappa på besök, det får de gärna göra fler gånger, hade längtat efter dem, mammig och pappig som jag är! Ska hem nästa vecka, så då får jag träffa dem igen + kisse missen också!
Mamma och pappa shoppade loss lite åt oss igår, men jag glömde skriva upp det näst vikstigaste, ett skohor i metall..suckvad glömsk man är bara för att jag inte gick och kollade på lappen.
Mamma hjälpte oss att sätta upp några tavlor, så nu ser det lite finare ut, men jag ska måla tre tavlor till, eller 4 och så ska vi köpa en till från gallerix.

Sen har vi köpt en skrivare också ifall jag glömt att säga det, passar bra eftersom jag om två veckor ska kunna skriva ut.

Har inga roliga bilder på lägenhten än, plus att jag vill kunna sätta ihop ett littet kollage i photoshop, men jag har inte instalerat dte än. Bjuder på blombilder istället.

bloom


Pussel

Nu har J fått sin present, nämligen ett pussel, somä r gjort av ett foto på honom själv, det vet han dock inte eftersom han nu sitter ocg pusslar ihop pusslet för att få fram motivet =)
Idag har mamma och pappa varit här, de hade shoppat lite grejer till oss, så nu har jag en rakhyvle här med, känns skönt! Sen så köpte de ett pincett sätt där jag trodde att en pincett skulle funka till ögonbrynen men icke sa nicke, så det blir till att köpa på ica,, hoppas att de har en bra!
nu har vi lite tavlor på väggarna, och så har jag fått den jag håller på och målar, pappa hade ristat klart bokstäverna så nu ska jag bara skriva dit det.
Han har räknat ut vad bilden föreställer, och han har inte ens fått klart ramen...=)

Vi fick äpplen och plommon av mamma och pappa SÅ gott!

Pussel124848-175

salta pinnar och juice

Har kommit hem från skola och sitter nu och njuter av ett glas juice och ett glas salta pinnar, mums!
Nu blir det en blogg runda och slappande =)

Muffinsträd

Jag önskar mig detta i julklapp (jag vet jag är tidig)
nej men jag vill jätte gärna ha det här muffinsstället


 

Muffinsträd
Pratade med mamma och pappa, så nu är jag inte sur längre, han kanske skulle åka hem idag med sin bror istället så jag hoppas på det, annars får ni nog stå ut med en lite sur Sanna(tur att jag inte är långsint ;o))
Men min kära största stora syster har bett mig att baka något till lilla e´s dop, kakor eller muffins, så nu velar ju lilla jag, ska jag baka muffins och göra nå roligt med dem, eller ska jag bara persikobrownies som alltid blir en succé eller ska jag baka knäckeflarn som jag hade på A´s dop och alla gillade dem?
Om jag hade trädet skulle jag lätt baka muffins och ställa upp en del i det där trädet.
ska kanske lägga till att det är 70 gäster, så vad tycker ni?!

                                                                                                     Muffinsträdet kommer från kakburken.se

Fredag, yeh!

Haha vart fick jag yeh! ifrån, inget jag går runt och säger precis..

Idag är det seminarium i två timmar, hoppas på att älsklingen är hemma när jag kommer hem igen. då ska jag mumsa lite på mina salta pinnar!
Imorgon kommer mamma och pappa, jippie! synd  bara att Zingo inte kan följa med, men jag får träffa honom nästa vecka, åh vad jag ska gosa då! Men vi  har nu annulerat beställningen från OnOff eftersom de inte vet när de kommer få varan i lager, vi ska åka och köpa en i butik isället.

Har bara en text kvar att läsa, men fösrt ska jag spela lite spel, lika bra tt få det gjort annar kan jag inte koncentrera mig på att läsa.

Update: jag blir så jävla irriterad! han åker hem (till sina föräldrar) och då så kan han inte ta bussen hem (till oss), det är onödigt så han ska förstöra min dag då jag ska få träffa mamma och pappa genom att ta hit sina föräldrar annars kommer han inte hem, de måste skjutsa honom!
Jag tänker då åka hem istället, inte tänker jag stanna kvar här!

bl

Den här tiden

nu har vi kommit till dem här tiden på dygnet jag inte gillar att vara ensam, det är mörkt ute och det låter lite överallt
en liten hemlis, jag brukar stoppa öronproppar i örona när jag vaknar och det är nått som låter på morgonen, men när jag sover själv, måste jag ha dem i öronen från början så jag inte hör allt knäppande och dunkande som skrämmer upp mig!
Att CSI är på TV är ju inte direkt en faktor som gör saker bättre!
men om jag vore smart och inte så skraj av mmig så skulle man ju se det positivt istället, att stegen jag hör är grannen brdvid eller under, det borde ju lugna en...eller?

usch hoppas jag bli trött snart så jag kan somna ifrån det här och att J kommer imorgon!

blo

Nu har han åkt

Nu åkte han...suck säger jag, tycker inte omm att vara ensam, nu går det bra men det blir ju mörkt sen. Hoppas på att han kommer hem imorgon! Tur att jag gillar att titta på TV,  då kan jag försvinna från verkligheten en stund samt få tiden att gå, så idag ser kvällen ut så här:
16.40 One tree hill
äta mat
Prata med Mamma och pappa
kl 20 Top Model
kl 22 ska kolla in den nya serien Skins som börjar idag
Sen kan man lägga sig

Jag kommer alltså tillbringa kvällen i sängen


måste gnälla lite, jag var dumoch tog fel burk fiskbullar så jag måste äta det idag med, och nej jag har ingen lust att äta det idag igen, jag vill ju ha pasta så jag funderar på att koka lite pasta att ha bredvid bara för att, så kan jag blanda den med lite grönsaker, inte så gott att ha gurka i fiskbullssåsen.


kiwi
J åt en kiwi idag

Torsdag idag

Idag ska jag egetnligen plugga, men jag har inte kommit dit än, väntar till j kommer hem så jag kan duscha först, och japp jag måste vänta tills han kommer hem för det är läskigt att duscha när ingen är hemma.

I natt ska jag sova själv här för första gången, och kanskep å fredag också, läskigt värre ju! Men mamma har lovat att vara med mig på msn ikväll =) hon är så söt hon, min mamma som är världens bästa! Jag ska hitta på en present till henne och pappa som tack för allt vi fått nunär vi flyttade, det var inte lite grejer! Om jag inte är uppmärksam så kanske hon betalar det där hon ska handla åt mig för lördag också!

En sak som jag tycker är lite underligt, hur det låter som att det är någon som går på övervångingen när de går på våningen  under, eftersom vi bor högst upp så kan inten går ovanför oss... det är konstigt
124848-170



 


soppa!

Nu håller vi på att laga mat, potatis med fiskbullar (jag) och fiskpinnar (J) Men vi blev sugna på att äta soppa nån dag, har ni nå recept på goda billiga soppor, ej köp soppar då J är laktosintolerant

Idag har vi kopierat en jäkla massa böcker, så nu har jag allt utom 2 för hela de här delkursen.
Köpte salta pinnar idag, till på fredag för bara 5 kr, mycket bra tycker jag, hoppas de är goda nu men de såg goda ut!
Ditt

Försenad TV


 

Våran TV som vi beställde för flera veckor sen har fortfarande inte ens skickats, de har inte fått in den på lager än, känns lite surt, men det är ju inte ONOffs fel, utam samsungs om inte kan leverera som de ska!
Men jag och J har bestämmt att när vi får den så ska vi ha en SUPER myskväll. Men smaskig mat, Oceans Thirteen, popcorn, kaka och hela köret la jag till, det kanske inkluderar dipp och salta pinnar =) eller bara dipp så tar jag salta pinnar nu till helgen.

124848-169
I torsdags när J fyllde så målade jag engris så han fick leta sätta knorr på grisen dte var kul!


Brrr vad kallt

Nu är det kallt här, båda vi fyrser, kröp upp i sängen och la oss under täcket tidigare idag för att värma oss lite- Nu har jag täänd 8 st ljus som förhoppningsvis ska ge lite värme!
Jag har suttit och letat efter lite goda men billiga recept på både mat och kakor. J godkände alla utom en. Så de ska vi testa men idag blir det ärtsoppa, han gul och jag grön. Ska bara leta reda på ett recept så jag vet hur mycket mjölk jag ska göra det på, min är slut så jag får göra på J´s mjölk istället. Så vi ska trippa iväg och köpa mjölk och frysta jordgubbar imorgon innan jag börjar.

Orkide

Mammas orkidé

Tråkbok!

Sitter här och ska läsa populärkulturen och skolan, och usch vad den känns tråkig, okej jag har bara tittat  på den och läst några rader, så jag ska ge den en chans, men jag får nog spela lite spel först eller nått =)

Nu har vi varit och bokat tid i tvättstugan så vi har en, eftersom nästan alla hade varit och bokat redan, men vi fick när vi ville ha. Egentligen vilket prat sitta här och skriva flera rader om tvättstugan!

Jag blir tydligen lämnad här på torsdag, som tur var så är inte torsdagarna den tråkigaste TV dagen, jag har både Top model och Las Vegas att titta på. Så kan jag göra hjärteplättar med frysta jordgubbar som blivit tinade.

Vi har för övrigt en skohylla nu!


Kort!

Nu har jag hittat kabeln till kameran så här kommer bilderna!







Hade första dagen i skolan idag, känns kul faktiskt! Speciellt eftersom vi har två bra lärare hela kursen!
träffade E också, hon J och D har lunch samtidigt imorgon och jag är ledig så jag går nog dit och pratar lite med dem då.

Äntligen!!

Nu funkar min dator som den ska!
Idag ska jag och kanske J titta på ensam mamma söker, och äta banan mes chokladsås!
J såg nu att han börjar kl 13 och jag klockan 10 så han ska följa med mig till skolan så jag inte går vilse på vägen, jag har nämligen ingen aning om hur jags ka gå..sen får vi hoppas att jag hittar hem igen när jag slutar. (Har noll lokalsinne så det är mycket möjligt att jag virrar bort mig)
Flytten började i fredags då vi åkte hit och fick nycklarna, sen så åkte vi hem och hämtade mamma och pappa och en massa saker. sen bar det iväg till IKEA och shoppade loss, bland annat en säng.
Tänkte lägga in lite bilder men jag hittar inte kablen till kameran så det får bli senare!

Jävla dator!

Nu har vi installerat oss lite här, men min dator fick nå fnatt igår så nu är den knäpp..lånar J´s dator en liten stund, så det dröjer nog lite innan jag kan uppdatera något, mendå kommer det bilder på hur vi bor!

Flyttar



Håller på och flyttar därav ingen uyppdatering, kommer ikväll!
image102