Levande Ljus

Idag ska jag ätnligen få träffa gullungarna!
Jag ska nämligen på ljusparty hos Sis.
Det blir några nya dofter här hemma nu. 
Det är det som är så positivt med hösten, alla ljus man kan tända, det blir så mysigt då.

Lite ljusfakta så här på hösten/vintern

Levande ljus består ofta av en blandning av dessa ämnen; Stearin, parffin eller vax.
Det billigaste materialet att göra ljus i är Parffin, som är vitt men något ljusare än stearin.

Ett stearinljus av hög kvalitet kännetecknas av att veken brinner med en låga som är stor, stabil och inte sotar samt det viktigaste av allt att stearinet inte rinner över kanten utan brinner upp utan att bli flytande i ljusets skål. 
Stearin smälter vid 65 grader C.


Ljus i olika färger och former, några av de vanligaste blockljus, klotljus och som i min ljuskrona här nere, Kronljus.
Kronljusen är gjorda av enbart stearin och gjorde just för ljuskronor.
Doftljus har fått parfym tillsatt som sprider sig i luften när ljuset är tänt.
Det som jag tycker är lite tråkigt är när man hittar ett ljus i en jättesnygg färg och när man sen tänder det så är färgen bara på utsidan, själva ljuset är vitt. Dock är det ganska lätt att se vilka som bara har en "målad" yta, det brukar ofta vara glansigare färger.

Duktig idag!

Idag har jag varit duktigt tycker jag själv!

Har suttit och pluggar hela dagen men några få pauser, varav en var längre. Har skrivit nästan 5 handskriva a4sidor, vilket känns bra då jag inte kommit så långt i boken och jag har en bok till att läsa,samt en utskrift på ca 50 sidor! Den här gången kommer jag nog inte ha problem med att få ihop 5-6 sidor! Känns superbra, då jag inte gillar att sitta och bläddra sönder böckerna för att hitta dte mer och bara lägger till nonsenssaker. dock är det som sagt fullt upp, den här uppg. ska in på fredag nästa vecka, så jag jobbar enbart med den idag och resten av helgen ska jag plugga på uppgifter som ska in på tisdag. Ska bli så skönt när jag är klar med delkurs 1 och enbart kan koncentera mig på helfartskursen!

 J har fått jobb så nu sitter vi och letar bild, eller ja han med jag hjälper till och kommenterar =) "För fyrkantig, för ful" "jag håller med H, ring på den" "Nej inte den där!"

Om två timmar kommer mamma och pappa på middag, här ska det ätas med pinnar! så jag ska börja med efterrätten nu, samt klä på mig (plugga i pyjamas är den bästa metoden!).

Har även lagt in bilder, men fortfarande funkar inte mitt photoshop, J får faktiskt ta och kolla på de där nu!
Håller på med en fotobok som jag fått erbjudande att göra genom Buzzador, min första kampanj, spännande! Önskar bara det fanns mer tid till att hålla på med den, men jag har iallfall skapat en mapp med bilder som jag vill använda, då kan man ju göra en sida i taget!


Suck vad det är irriterande att sakna photoshop!

Dålig Uppdatering

Det är dålig uppdatering från min sida här.... Beror dels på att det är mycket i skolan och dels åp att jag fortfarande inte har installerat photoshop och kan fixa med mina bilder. Tycker det är roligare att posta inlägg som har en bild i sig!

Idag är det fullt upp, vädret är mysväder men jag måste ut i det senare idag.
Läser ju två delkurser samtidigt, därför har jag dubbelt att läsa till varje tisdag, utöver det har jag i delkurs 1, fyra skriftliga uppgifter som ska lämnas in. Därför har jag den här veckan sagt att jag enbart kan jobba eftermiddagar så jag kan gå upp tidigt och plugga och få några uppgifter avklarade!

Idag ska jag även hinna med att tvätta, lämna tillbaka böcker, till firsören och fråga när jag hade tid, gå till mamma och pappa och ringa lönekontoret därfirån, sedan ska jag väl hänga tvätten också.


Berörd

Sitter här helt helt tagen av boken jag nyss läst ut.

Jag har en känsla av ledsamhet i mig.
En känsla av hjälplöshet.
En känsla av beundran.

Jag vill så mycket nu, mina tankar flyger.
Jag vill hjälpa.
jag vill stötta.
Jag vill rädda.
Jag vill trösta.
Jag vill krama.

Jag har läst boken Kirre en bok om att möta, vårda och fostra trasiga barn  av Gunilla O. Wahlström.
Personerna i boken är påhittade, men deras öde har författaren stött på i verkligheten.
Jag säger ingenting mer boken bara måste läsas.

Lyckorus!

Sitter här och tänker och tittar ut genom fönstret, ska snart plugga innan jag ska träffa mamma! Åh vad länge sedan det var jag träffade henne!

Sitter och tänker på julen, längtar tills det närmar sig så jag kan börja med julkorten, det roligaste är ju att i år får jag inte bara göra mammas utan även mina egna! Men oroa dig inte mamma jag har redan planerat hur de ska se ut! Sedan ska jag julpynta på riktigt här (I Örebro så var vi juinte där så så mycket jul blev det inte där) vi ska ha en riktig julgran, den ska stå här bakom mig, J ska hugga den ute i skogen, men jagmåste nog följa med och kolla så har inte tar en för liten.

Sedan har vi nyår, jag och J håller påoch funderar på vad vi kan göra för mysigt, först var vi inne på att åka till sälen i en mysig stuga (=för dyrt), sedan tittade vi på en liten resa till wien, paris, berlin, london eller köpenhamn, men vi i´hittadfe inget bra och lagom billigt boende, och eftersom vi pratar lite löst om att åka till Thailand (eller något liknande, men Thailand är mitt önskemål) såkännde jag att jag helle sprar de 3000 på det.

Igår hade vi en helt supermysig dag. Jag pluggade medan J tränade, sen tog vi en tur runt Lindesjön, kameran följde givetvis med, ska kolla på bilderna senare. Efter det så bakade vi chokladbollar i STORT format, med kokos på och några med strössel. Jag tittadep å One Tree Hill, sedan tittade vi på någon film som jag inte kommer ihåg vad den hette och sen kollade vi på Braveheart, fast jag somnade...
Härliga morgon!

Påverkad av vädret sitter jag här och har väldens mys morgon. Det regnar ut, sitter i pyjamas och har tänt ljus, ska krypa upp i soffan och äta frukost snart. Sen blir det stövlar på och paraply sen en promenad hem till pappa.

Jag och J pratade om att det har varit sådant här väder hela veckan och ja det har det! i torsdags när jag skulle upp och jobba redan halv åtta så var dte mörkt ute och så regnade, och jag blev lycklig! Mysigare kan det inte bli!

Dags för frukostSommarfik

Jag och E sitter och pratar om att det vore roligt att öppna ett sommarfik, men i den här stan finns det redan 3 stycken, så det känns lite lönlöst. Annars tycker jag att det verkar roligt att få baka och tjäna pengar på det, skulle vara en perfekt sommarsyssla för mig.
Jag och bestämmde nu att om dte ska bli en kvällskurs i att binda blommor i blomsterbutiken här i stan så är vi på!för liten frys..

För liten frys och för glupsk sambo!
Jag har så mycket jag vill baka nu, muffins i alla dess former, kladdkaka med nå gott i. Olika äppelkakor.
MEN vi får inte plats med ett dugg u frysen, den är full nu, bullarna tog den sista platsen. Sedan har jag en sambo som inte kan låta bli att gå dit och käka upp vad som nu finns om han vet om det!

Nu ska jag dra med mig honom och kasta skräp somt kolla om det finns några färgade värmeljus till ett bra pris, gärna orange. Är dålig med mina bilder jag vet, men jag ahar glömt bort photoshoop och inte letat reda på aktiveringsnyckeln....
men men får märka dem i photoshop så länge!

Tjejkväll!

Tjejkvällen igår var så rolig, vi måste göra om det!
Vi spelade blandannat våghals, och vi höll på att garva ihjäl oss vid vissa tillfällen. För en liten stund sen skickade jag iväg ett antal sms som sa "Spelade spel igår, bry dig inte om smset jag skickade". Skickade iväg någa galna sms. Dock var dte lite tråkigt att det var så många skicka sms kort.

Aja en kul kväll hade vi iallfall! Fick även blommor av K som hon hade satt ihop själv, de var så fina, blommor skulle man ha lite oftare blir så fint i rummet då!

Idag är det kanelbullensdag, åt så mycket igår så jag vet inte om jag vill ha någon bulle idag, ska iallfall baka åt H. Sedan får J välja om han tycker vi ska baka till oss också.


(Inte blommorna jag fick igår)

Klänning Gina Tricot?!

När man går in på Gina Tricots hemsida har tjejen där en vit klänning utan axelband på sig med svart upptill,
någon som vet vad den kostar?
Hittar den nämligen inte på sidan.

Tråkig, jag..

Usch vad jag känner mig tråkig här på bloggen, har inte fått ordning på Photoshop så jag lägger aldrig in bilder. Inlägg det kommer lite här och var ibland kan det ta flera dagar innan jag skriver igen, vet inte vad det är med mig. Jag gillar ju att skriva här, men jag kanske bara inte har något att skriva om...

Regn och ruskigt kallt är det ute nu, mys tycker jag nu när jag sitter här inne lika kul var det inte när jag var rastvakt tidigare idag! Jobbat idag, skönt eftersom tandläkaren inte var så rolig, måste till Tandhygenisten 2 jävla gånger, och den nya tandläkarförordningen eller vad dte heter säger att man måste göra två saker samtidigt, och man får inte göra den ena utan den andra, så 900 spänn per gång får man betala, för något som egentligen skulle kosta 450 kr (eftersom då skulle inte den här "informationsgenomgången" eller vad man ska kalla det, det stod nått med info på lappen iallfall. vara med) Så jag är ju inte så glad! Aja jag hade inga hål iallfall!

Så  nu ska jag sluta sura genom att tänka ljus, sätta på lite musik och spela sims.

P.s min sambo är en ljugandekaktjuv.... får se vad han säger ikväll