Söndag och sommartid...

Jag ser framför mig en söndagmorgon där solen lyser in i fönstret och vi ligger i sängen och drar och oss små pratar innan det är dags att göra frukost....men så är det inte. Det är mulet och J ligger fortfarande och sover...suck.

Idag hoppas jag på en pormmenad och sen en mysig fika. men det går inte så bra för vi har inget socker hemma kom jag på, och vi ska inte handla idag....
N blev jag irriterad, vilken skit morgon det blev!Nu frukostFavoriten borta...
Nu är favoriten Catya borta, bara för att folk inte kan visa respekt!Trötter

Är grymt trött. Ska läsa igenom och opponera lite nu, sen så tänker jag bara dega i soffan, ska gå upp vid sex tiden imorgon.
Har inga flingor och gröten var inge god, äppelmosen är jag inte så förtjust i just nu. Vill ha hallonsylt det var mycket godare.
Så jag kanske ska koka mig ett ägg till frukost och ha på mackan, det är gott.

Har jobbat hela dagen, nice, dock har jag varit seg hela dagen!
men alltid nice med pengar. imorgon är det examination, det går nog super.
Såg idag att jag har examination den dagen det ska vara utbildning på sommarjobbet, jag hoppas på att det är två dagar så jag kan gå ena dagen. Annars måste jag byta grupp om det går vilket jag inte har lust med, skönare och lättare att gör i den grupp man varit i en med okända människor.

Nu är jag så trött att det här inlägget är hoppigt och ganska oförståligt men men...skriver ett bättre imorgon!


Jag är lycklig

Efter maten idag så flög jag över till J´s sida när jag hörde ett litet ja. Vi har nu beställt PS2 med giutar hero, singstar och buzz. Här kommmer det spelas i helgen kan jag lova!
Satt och spelade Guitar Hero med min systerson igår, han var så söt och duktig. Stod och rockade och dansade medan han spelade, och jag satt där och blev sur över att jag missade. Tack L för att du lärde mig, det gick ju lite bättre mot slutet.

Kravet när han sa ja var att jag skulle köpa en optiskkabel så ljudret skulle bli bättre, och självklart gjorde jag det, den kostade ju bara 37 kr!

Sanna blev måttligt sprallig nu!


Yoghurt doppade havrepuffar

Jag och J gick igår och köpte en stor låda yoghurtdoppade havrekuddar, vi kunde inta klura ut hur mycket det var i den, men mellan 2,5 - 5 kg. vår är nog närmare 2,5. Dock kunde jag inte hålla mig från den idag, fy på mig.

Idag fick jag medelande om att jag fick sommarjobbet på turistbyrån!
Så jag kommer jobba 7 veckor i sommar, hihi!


Igår beställade jag två böcker, man fick trippla poäng på medmera kortet och jag hade ett presentkort på 100 kr.
Så i helgen läser jag Blå Dahlia av Nora Roberts! Ska nog ladda upp med dipp och en stor skål med popcorn som räcker hela dagen!


Olika karaktärer, olika personligheter gärna en kombo.

I en tävling hos Anna skulle man välja ut vilken karaktär man var mest lik. Detta inspirerade mig till att skriva ett helt inlägg om det. Jag utgår från One Tree Hill som är min absoluta favoritserie.

Där ser jag mig själv i snuttar av allihopa och skulle gärna kombinera dem.
exempelvis, yrket, sången och kärleken är lika hos mig och Haley. Mitt intresse för sport finns hos Nathan, min kreativitet finns hos alla tre tjejerna. Mitt intresse för böcker finns hos Lucas. Mitt humör finns hos framförallt Brooke och Peyton. Jag har humörsvägningar och reagera kraftfullt (som Brooke) och jag kan även ha dagar då jag bara sitter och gör ingenting och lyssnar på musik (som Peytons grubblerier). 
Men man fick ju bara välja en och jag valde ganska sälvklart Haley.
Hon lever det liv som jag är på väg mot.

Våra likheter är följande...
*Först och främst så är vi i samma ålder. 
*Hon är gift med sin första riktiga kärlek, de blev tillsammans i när de gick i skolan. Jag och min sambo blev tillsammans när vi gick på högstadiet och det är honom jag vill leva med.
*Hon är lärare och har en syn på barn och ungdomar som även jag delar. Samt så är jag alldeles snart färdig lärare. *Hon tycker om att sjunga och spela piano, vilket även jag gör.
Tyvärr tröttnade jag på pianot när jag höll på och tog lektioner så jag spelar inte längre, men jag har länge varit sugen på att börja igen, dock bara fräscha upp minnet av mig själv.  Men min keyboard får inte plats här hemma (ett piano skulle absolut inte få plats) Jag har bestämmt att när J och jag flyttar till hus så ska jag köpa mig ett nytt piano!


Om man tänker åt ett annat håll, vem skulle man vilja vara.
Här skulle jag också välja Haley, men som sagt en kombo är den bästa och min kombo skulle se ut så här:
Haley och hela hennes liv
med
Peytons konstnärliga sida, kläder.
Brookes styrka och beslutsamhet
Lucas intresse frör litteratur
och Nathans sport intresse.

Lördag lördag.

Har precis suttit och skrivit ett långt inlägg som ni ska få läsa senare.
Idag ska dagen bestå av:
Lite städning, har nya handdukar vid handfatet och de luddar nå förskräckligt!
Pluggande, arbetet är klart så jag ska bara fixa till lite, kolla stavning och så sen skicka det vidare.
Fotande, har några citroner som vi ska leka lite med. det var fyra så den ena kan jag skära isär, har en idé i huvudet.De andra ska jag göra Citronkräm av när jag fotat klart dem. 
Mys med J när han kommer hem
Sen ska jag ut och dansa med två kompisar.

Så nu måste jag sätta igång med allt!


Luften gick ur mig

Har jobbat hela dagen, superkul och tiden bara rinner iväg. kom hem för en stund sen och skulle fota lite godis i glas, jag hann med ett glas och sen dog batteriet *suck* efter dte gick luften ur mig och jag orkar inte göra någonting, skulle nog kunna somna om jag lägger mig nu.

Väntar på att J ska komma hem, så ska vi gå och handla lite, bland annat fredagsmys.
Hade en vision om att dte skulle bli: lösgodis, choklad, popcorn, dipp och ostbågar....men dt känns inte som jag har råd med allt det. Så Jag får nog välja....


En dag full

En dag full av pluggande, nu när vi slutade var vi alla tre helt slut i huvudet, blev lite fel här och var hela tiden. Trevligt hade vi och värdinnan J bjöd på sockerkaka och goda kakor.
Var även på intervjuv idag, det kändes bra, så nu hoppas vi på det bästa.

Senare blir det matlagandet, risotto eller ärtsoppa (tror risotto) senare simning
Är frusen så simningen känns inte så lockande, men skönt när man väl kommer igång och blivit varm.Receptböcker, skönlitteratur

Böcker böcker, jag kan inte få nog! Igår så hittade jag två nya receptböcker jag vill ha. jag samlar på böckerna från Ica förlag (de som ser likadana ut så klart) fast jag hoppar över t.ex. boken om smörgåstårtor då jag inte äter det och J har sin speciella. I den serien är det ca 6 som jag inte har, däremot vet jag inte om jag ska ha den om choklad då jag har ganska  många böcker inom det ämnet. Däremot så ska jag införskaffa dessa när jag får lite mer pengar:
-Pannkakor
-Brownies
- Baka i långpanna

Sedan är det tre skönlitterära böcker jag ska köpa, den ena kommer nog att komma hem i lådan snart...
- I månens skugga
- Blå Dahlia
- Begravt i glömska


Tyvärr måste ju en del pengar gå till studentlitteratur som ibland inte är så intressant.
Mobilsamtalet jag missade

Det ringer och jag kollar på telefonen, ett nummer jag inte känner igen, och jag har ingen möjlighet att svara för jag håller på och avslutar en lektion.
Kommer hem och kollar upp nummret, det är jobbet jag sökt som sommarjobb som ringer.
Sitter nu här och väntar på att de ska ringa igen, är nyfiken på vad de vill.

Eftersom det var kallt ute och blåser så valde jag att skippa promenaden upp till frissan (ringde och bokade ny tid istället)  och snacka om att jag har tur, hon hade en ledig tid på torsdag havl fem, då hinner jag ju! Kommer till stan 10 över fyra så då har jag ju 20 min på mig att ta mig dit upp! Nice.

Idag ska älsklingen äta lax i ugn och jag ska äta kycklingpasta med frukt (dvs banan och ananas) med lite taco krydda!


Lyssnar aldrig folk?

Jag blev att fundera på en sak här om dagen. Lyssnar inte folk på vad andra människor säger?
Vet inte om det känns extra självklart för mig att lyssna på människor för att jag läser det jag läer, till lärare.
Även innan jag började läsa så både pratade jag och lyssnade på barnen, och frågade vad de ville utan att ge alternativ.
Ofta är det så att barnen får val att välja mellan när man frågar vad de vill.

Men många lärare är dåliga på att lyssna på barnen, man tror att man vet vad de vill. Detta borde alla enligt mig försöka ändra på då man låter barnen få känna och lära sig hur demokrati ska gå till. Det står ju i läroplanen att vi ska lära dme demokrati, men det är oftast som jag tifdigare skrev val mellan olika saker. Vi lär dem en demokrati som är i skolan, men de lär sig inte den riktiga demokratin som de behöver ha.

Sedan har jag märkt att läkare och liknande har en tendens att inte lyssna på sina patienter, E säger t.ex. att de ska sticka henne i fingret och ta blod därifrån eftersom det inte funkar i armvecket, men nej de ska testa där flera gånger innan de till slut lyckas eller inser att det inte går. H´s flickvän sa till läkaren att hon knakse hade körtelfeber (Då hon talat med A som är sjuksköterska) men de tog inte ens test på det utan skrev ut lite antibiotika. Sen visar det sig att hon har just körtelfeber.

Jag som lärare vill det bästa för mina elever, att de ska trivas och känna en lust att lära. Därför vill jag lyssna på dem, höra deras åsikter och ta vara på det som de säger.
(Tro inte nu att jag menar att eleverna ska få bestämma allt, jag har läroplanen som ska följas,men jag tänker inte jämt bestämma hur vi ska arbete eller vad vi kanske ska ha temaarbete om. Detta för att jag anser och vet av erfarenhet, har man fått varit delaktig blir det en smula roligare, och är det roligare lär man sig bättre.)
Vill man inte det som t.ex. läkare? Jag trodde att om man valde att jobba med människor, vill man göra det bästa man kan för dem.Sköna söndag..eller?

Min söna söndag, som kunde bestått av en mysig promenad med en del fotande, bestod av att jag satt inne och pluggade, hela jävla dagen. USCH! Därav inget bloggande.

Men jag hittade en recept som jag ska käka idag när J ska äta lax.
SKa jobba om några timmar, efter det blir det en promenad upp till min frisör där jag måste boka om min tid, och dum som jag är kollar jag inte upp saker och ting i tid, så nu kommer jag nog inte få en klipptid för än som 100 år!

Nu blir det pyssel och tittande på så ska det låta (första avsnittet som jag missade)


Borde stå vid spisen

J gick och tränade så jag skulle fixa mat, jag har betsämmt vad vi ska äta, men inte tagit upp kasslern och framför allt inte börjar laga maten, men idag blir det Spagetti Carbonara med kassler.
Vi kommer få äta kassler i ett bra tag nu, det var ju superpris på coop så J köpte 2,5 kg!

Har tillbringat största delen av dagen med E, hjälpte henne att köpa presenter
Ett paket slog jag in där och nallade med mig lite presentpapper hem. det var rosa och jag tyckte att det skulle passa bra till W,s present, en färgglag klänning i ett färgglatt paket. 

mina sötisar, pratade med, nej försökte prata med Sis i telefon idag, men alla barnen kom och pratade med henne så vi fick några avbrott. Det sötaste var L som jag ska beställa en bok åt:

- Säg åt Sanna att om hon kan betala åt mig nu, så får hon pengar av mig sen.

Haha och så fick jag mig ett riktigt gott skatt, L vill ringa sin pappa och berätta m de nya ksorna han har fått och Sis ringer upp honom på sin mobil och räcker över luren medan det ringer och L pratar en stun doch berättar om sina skor. När han har lagt på säger han:
- Mamma när jag säger att jag vill prata med pappa varför ringer du då upp morfar?Fredagsmys..

Idag är det fredag och jag är grymt sugen på nå gott (okej det är jag varje fredag men idag är det extra mycket!)

Men J svarar inte på om vi ska baka nå smaskigt....
Har haft en lång dag i skolan, som inte var så rolig.
Fick skjuts av J´s mamma hem, sköönt säger jag!
Sprang en snabbis på stan  och köpte ett jättefint fat som jag köpt i present till ett par vänner och blev kär i.

Så här härligt är det:


En tårt idé

Jag har en idé om en tårta som jag vill testa att göra, tror den kommer blir god.
Problemet är att jag har inget tillfälle att göra en tårta...

Min tårta skulle vara en Citron och chokladmoussetårta.
En tårta med Lemoncurd (som jag älskar och skulle kunna ha i allting) och choklad,mousse samt hallon

Jag vill vill vill!

Tror den skulle bli riktigt fin att se på också.Bilden tog jag när jag och E testade en massa olika fotoidéer.


Buddy Holly!

Den 18 April och jag och E till Stockholm för att kolla på musikalen Buddy Holly med Brolle!
Ska bli så kul!
Vi har planerat dagen till punkt och pricka.
På morgonen tar vi bussen till Örebro och går lite på stan och handlar en massa godis.
Sen hoppar vi på bussen och åker till sthlm, där strosar vi till Göta Lejon.
Efter musikalen, går vi och käkar någonstans, sedan ska vi sitta och fika till 22 tiden då fiken stängde.


Måste bara påpeka...

att nu är jag på jävligt dåligt humör.
Man väljer att betala skiten man betställer från H&M på kortet, men får hem en jävla faktura. (vilket jag då trodde var ett kvitto på att jag betalat, som jag får från andra ställen jag betalat med kortet så nu fick jag en påminnelse)

Aldrig mer beställa därifrån igen...
 

Redo att sätta igång...

Har nu ätit frukost, och fotat lite, samt gjort mig i ordning, så pass mycket man behöver göra för att gå ut till postlådan och hämta boken för att sen sitta och plugga resten av dagen. dvs. jag har borstat tänderna ;o).

Häftat ihop det jag kopierat, ska läsas och överstrykas... samt lagt i ordning det andra osm ska läsas. (Varför läste jag inte det igår kan man fråga sig... men det är något jag försöker bli bättre på...i tanken iallafall.)

Skrivit en att göra lista för dagen:

Plugga
Pausa med en damsugning
Plugga
Slå in ett paket, eller iallafall gömma det.


Foto: Jag
Om det ändå var sådana här böker man fick läsa...


Hungrig morgon...

God morgon på er!

Vaknade halv 7 idag och hade kunnat gått upp, men jag tyckte det kändes lite väl tidigt, så jag tog på mig sovmasken och sov en timme till.

Idag blir dte till att skriva arbetet på boken som kommer med posten om några timmar.
Ska läsa de två första kapitlen som jag kopierade innan. Känns bättre att inte behöva börja läsa boken på första sidan.

Posten kommer dock inte förns halv 11 så jag tänkte, nog damsuga och fota lite.
Men först ska jag äta frukost, macka med kaviar och så flingor i oboý!Bio fast hemma i soffan...

Jag och älsklingen har bestämmt att någon helg här fram över sk avi titta på en film som förmodligen är riktigt bra (ni vet vissa filmer bara vet man kommer vara bra) och så ska vi bunkra upp med mycket godis, choklad (minst två 200 g chokladkakor) och popcorn. En massa massa mys med andra ord

Har bestämmt mig för att jag hänger med ut nästa lördag iallafall, J har manat på mig att jag ska göra det, vem vet jag kanske drar med vännen, vore faktiskt skoj känner jag nu. Ska kanske köpa en ny klänning eller kjol (För mina julklappspengar) tills dess.
En kopp varm choklad..

Sitter här och myser med en kopp varm choklad bredvid mig.
Gjord på den goda  chokladpinnen jag fick av mamma för några veckor sedan, ville passa på nu när jag var frusen och innan det blir för varmt ute (då blir jag inte så sugen på varm choklad, utan mer en chokladmilkshake då)

Fick förvånandsvärt ett sms från min vän som inte hört av sig, kul kul måste bara komma över min surhet över att de aldrig hör av sig.

Nästa helg ska jag följa med de två tjejerna jag pluggar med ut och jag har 0 lust!
Samtidigt vill jag inte säga nej då jag alltid innan sagt nej eller haft annat för mig, snart tror de väl att jag inte gillar dem, men jag har ingen lust att gå ut. Speciellt eftersom jag kanske ska träffa vännen som aldrig hör av sig (men som jag vill få en bra relation med igen) på fredagen, när ska jag hinna med att ha helg tillsammans med min älskling?


Fotosugen

Jag är så fotosugen nu och har varit i några dagar.
Det jag hoppas på för morgon dagen är:
Att jag vaknar tidigt (så jag är vaken ifall det ringer)
Jag fotar allt möjligt tills posten kommer.
Att posten har med min bok så jag kan plugga
Att vikariepoolen har ringt om jobb på eftermiddagen.

Jag sitter här full av idéer, ska ta fram mitt idé block och skriva upp dem.
Jag vill fota godis i alla dess färger och former.
Jag vill fota smycken och glas.
Till glasen vill jag färga vattnet (Grönt blir lätt eftersom det klommer ur kran =P )

Ja ojoj vilket flow jag fick nu....Om 30 min...

går bussen och det bär av till skolan, idag kom en bok jag beställt, den som jag skulle läsa till idag. Hoppas på att boken jag ska skriva om till på fredag kommer imorgon, men ännu inget mail. SÅ jag måste lägga pengar på att kopiera en del av boken ifall den kommer på torsdag så jag kan plugga lite innan inte göra allt på en gång. tycker dte är så surt att lägga pengar på sådant där i "onödan" för om den kommer imorgon hade jag ju inte behövt kopiera, men säkerheten framför allt.


Sitter och tittar på grattiskortet jag fick av mormor, tycker så mycket om dem. hon tar ett kort på mig när från när jag var liten och klistrar på det på ett hårdare papper. i år var det ett när vi är i sommarstugan och jag och min kusin sitter i skottkärran (osm är full med löv) och mamma ska köra ner oss för backen.


Böcker och mat i mitt huvud...

Ingen av Nora Roberts böcker fanns bland mina presenter, så snart klickar jag nog hem en beställning, blir ju inte ås dyrt eftersom jag har ett presentkort där, men jag kommer inte ihåg hur jag kommer åt det =) (Måste "beställa" det först, så att koden skickas till min mail)

Idag har jag jobbat två timmar, skönt. Hade glömt att skriva in att jag inte kunde jobba innan, så jag blev väckt imorse.
Har läst dte som läsas ska, utom en artikel jag ska läsa nu, men jag måste komma på vad vi ska äta!

hmm... kanske stekt kassler med makaroner...eller ris, och vitlökssås.


Tårar på kinderna...

Sitter här med rester av tårar på mina kinder.
Har precis läst ut Dolda rikedommar av Nora Roberts och jag älskar slutet.
Längtar nu ännu mer efter min älskade älskling.Björnbärsmuffins, ost och kex

Känns som att jag har fyltt år hela veckan. Tjyvstartade lite i tisdags eftersom jag var så sugen på en mars.
Sen födelsedagen var som jag skrivvit om tidigare en helt underbar dag. Igår var det skola (efterom jag fyllde hade jag inte läst någonting, men det löste sig, med hjälp av J och K) och på kvällen skulle jag och E simma samt ta en fika och så fick jag en present ett par Hanky Panky trosor (mina favoriter) i en snygg aprikosorange färg.

När vi var på väg till badhuset körde det förbi en polisbil i fullfart och svängde in till badhuset, nyfikna osm vi är gick vi fort fort dit. vi hörde tyvärr inget av vad som sas men såg de prata med badvakten och en kille, samt en annan kille som kikar ut åt flera gånger. Vi gick och hämtade ut biljetterna till Buddy Holly och så hoppade vi i det iskalla vattnet ( innan en snabb dusch i en iskall dusch) eftersom uppstådelsen med polisen och att vi hämtade biljetterna blev det inte så lång simning eftersom vi skulle ta en glass innan kiosken stängde. Väl där så kom det en tredje kille och började slåss med badvakten så polisen fick komma ytterligare en gång. Spännande kväll. 

Idag ska jag baka till kalaset imorgon (bakade en kaka i onsdags med den blev misslyckad måste stå fel i receptet. men den var god och äta (dock inget man bjuder på)
Ikväll blir det ost och kex. Ska gå och handla nu, eftersom jag bakat slut på alla ägg så det inte räcker till muffinsarna 


Presenter

Nu har mamma och pappa åkt hem och jag och J har plockat undan och diskat.
Fick en trevliga presenter av dem, många också. Först ett kuvert med pengar, en fin ljusstake/vas, trosor, en mascara samt en hink man har tvättmedel i. (Bilder kommer imorgon).

Mamma blev mycket förvånad och glad över blommorna och presenten från pappa. Jag hade uträttat det år honom så han slapp stressa iväg från jobbet. Han bad mig köpa blommor åt henne, vilket jag mer än gärna gjorde. Sedan hittade jag en böjd skalkniv som jag visste mamma tttat på (hon har spanat in våran) så jag la till den åt pappa.
av mig fick hon en ram med ett presentkort jag gjort. Hon valde faktiskt ut en bild redan ikväll så jag kan skicka efter den när som helst.

Maten blev mycket mycket god och uppskattad, efterrätten var också smaskens, men nu är jag fullproppad.

Lövbiff & kyckling med bambuskott och sambal olek
Kladdkaka med citronkräm.

Så här såg presentkortet mamma fick av mig ut:


22 år idag

Börjar med att säga: grattis Mamma!

Själv fyller man 22 år idag, fick paket av j när vi vaknat, ett snyggt förkläde (nu kan vi slänga det där fula som jag aldrig använder pga detta!) som jag har invigt nu på eftermiddagen när jag har bakat kladdkaka till ikväll och en snygg karaff, samt en kexchoklad som jag ska mumsa på när jag ska sätta mig och läsa.
Mamma och pappa kommer hit på middag, sen ska vi fira oss på lördag med alla mina syskon och mormor. Farmor kände sig inte helt bra så hon ville inte komma då, hoppas på att jag och pappa kan åka dit på fredag, då jag tyvärr inte kunde imorgon.

Har precis slagt in mammas present, var tvungen att fixa lite med den hemma hos mamma och pappa då saker och ting inte ville dig här hemma. Håller även på att slå in A, E och H´s presenter så jag kan lägga undan dem. A får sin på lördag eftersom han fyllde i fredag. Hela fem år blev killen! 


Bokrean

Eftersom jag älskar böcker så är bokrean en stor höjdpunkt för mig. Om jag shoppade på mig en del, ja en del blev det, tyvärr tycker jag inte om att titta på hur ekonomin blev att se ut, men jag är mycket nöjd med mina böcker iallafall!
Ångrar mig att jag inte köpte en bok, får göra det senare, nämligen boken brownies.
Blev tre stycken Danielle Steel böcker, skön avslappsläsning tycker jag.
En av favoriterna var även Anne Franks dagbok som var till ett mycket bra pris!Har jobbat idag, var kul, spec. eftersom jag fick jobba med S & H!
Blev två timmar extra utöver vad som var planerat.
Blev dock ingen simning pga. det och så lite andra krockar, men jag är grymt sugen på chokladbollar, vet inte var jag ska ta vägen!