Ravioli

Mitt tredje och sista bidrag i Kalasgotts månads tävling är ravioli.
Här får ni recptet:

Pastadeg:


2 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl durumvetemjöl
1 krm salt
3 medelstora ägg
2 msk olivolja
ev ½ msk vatten

Gör degen antingen arbetar du ihop den för hand eller så gör du som jag och gör den i matberedaren.
Jag behövde definitivt vattnet. Degen ska stå kallt och vila i minst en timme.

Vi valde att fylla våra med köttfärs. Den kryddade vi med lite paprikapulver, vitlök, soja, ta det du tycker är gott.
Andra förslag på fyllning är: köttfärsblandning (alltså inte bara köttfärs utan även med ex parmaskinka), svamp och grönsaker eller en ostfyllning (brukar då serveras i tomatsås).

Vi kavlade ut degen och delade den i två delar och lade ut klickar av köttfärsen på ena delen. Sedan tog vi den andra delen och lade över. vi tryckte till runt innehållet innan vi skar loss dem, det gäller att trycka ordentligt (vi slarvade på en och då ramlade innehållet ur). Vi valde att göra ganska stora raviolis, men det  är förmodligen godare med små mindre pastakuddar. Sedan kokar du dem i ca 3 minuter i lättsaltat vatten.

Färdiga att servera. Vi valde att göra en vit sås (bechamel) att ringla över.

Sås:

½ msk margarin
1 msk mjöl
2 dl mjölk
Salt
Peppar

Smält margarinet, rör ut mjölet och späd med mjölken lite i taget. Låt sjuda sakta i 3-5 minuter, passa så den inte bränns vid. Smaka av.

Man kan även servera med att ringla över olivolja, strö över nymals svartpeppar och färsk basilika och rosmarin. Toppa med riven parmesan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback