Trött, Huvudvärk, Ingen J = irriterad

Just nu är jag trött, på det har jag huvudvärk. J är inte här än, och jag ville göra en matlista för nästa vecka så jag vet vad jag ska handla imorgon. Så nu får han göra den själv! MEN med kravet att jag ska kunna äta allt på listan!
Nu skiter jag i honom och lägger mig i sängen!

Låst in mig

Jag är supertrött idag med, sen så fryser jag också, lite ont i huvudet och orkar inte ens pyssla! Hur tråkigt är inte det?! Men jag orkar verkligen inte sätta mig där och komma på hur det ska se ut, hur mycket av bakgrunden som ska synas osv... Dock ville jag få klart det idag eftersom vi flyttar imorgon. då det kommer bli rörigt hemma.

Ska även göra inbjudningskorten. Men jag vill ju ha hjälp av J med det så jag fick inte göra det i mitten av sommaren när jag ville, utan det ska göras nu när allting annat händer.... Undrar om jag är lite grinig också.

Nu ska jag lägga mig och kolla på vänner!



Skolan

Idag var det registrering på skolan, helt meningslöst synd att vi inte kunde göra det över nätet.
 Först så var dte upprop och man var tvungen att ställa sig upp och vinka inför hela musikhögskolan typ =P
och sen var det pytte info sen blev vi som inte ska plugga musik utskickade och så fick vi vänta på att få registrera oss. Varför skulle de då ropa upp oss? suck

Aja, hämtade ut det nya univetrsitetskortet, ska få en aktiveringsnyckel om några dagar. jag som byter adress på måndag måste ringa och säga det då, så dt dög inte tat ta det nu...suck. hoppas bara min aktiveringsnyckel kommer fram. (jag har inte valt att eftersända min post)

Idag blir det till att städa lägenheten, suck vad tråkigt!
Vi flyttar in i den nya på fredag!
Jag har svårt att bestämma mig för om jag ska förstora ett foto eller inte! Tror jag gör det iallfall och så får vi se om det får plats...


L´s Hästtårta


Min systerdotter L fyllde 12 år här om veckan.
Hon är en hästtokig tjej som nog jämt är i stallet!
Så vad passar bättre än en tårta som ser ut som en häst!

Tåartan består av vanlig tårtbotten, vaniljkräm med mosade jordgubbar i.
Garneringen består av grädde, non-stop som fläck och öga, utrullade lakritshjul som man, samt som näsborre.







Regniga tisdagen

Idag regnar det lite smått, passar bra då jag ska sätta igång med att packa och rensa lite.
Först och främst rensa mitt fack vid mamma och pappas dator.
Sedan ska jag nog samla ihop allt som ska tvättas och tvätta det.
Slå in J´s paket ska jag med göra (det roligaste idag)

Nu på morgonen har jag suttit och redigerat lite foton så det kommer dyka upp lite nya här, bland annat bilder på alla tårtor jag gjort! De hamnar i egna inlägg.

Imorgon är det inskrivning och information på skolan, ska bli kul att få veta hur allt kommer funka på den här kursen och mer vad vi kommer att göra! Sedan på kvällen så blir det till att flytta grejorna, dock bara till garaget...eftersom han som bor i lägenheten fortfarande inte har fått tag i sin nya hyresvärd.=(





Morgonpromenad

Igår fick jag ett sms från E som frågade om vi skulle gå runt sjön på nu på morgonen efter att hon skjutsat sin lillasyster till skolan. Så sagt och gjor när hon kom knallade vi iväg och hade det trevligt. så idag har det blivit en mils promenad! Det där ska vi göra flergånger. Jag som sa att jag skulle gå där en gång om dagen...hmm det har inte riktigt blivit så!

Idag fick jag tillbaka min uppstats G+ (högsta  vad VG) så jag är nöjd, speciellt efter komentarer som  handledaren skrivit "haha vad kul! och Oj vilken rolig idé den ska jag komma ihåg"

Om en liten stund är det dags att knalla iväg till jobbet, funderar på om man behöver några inneskor med sig eller om man kan skippa dem. Det är ju så fint väder så om jag får bestämma är alla barnen ute!

Här om kvällen beställde vi tv (just det ska sätta över pengar till J påminnelse till mig själv) det blev en 42" eftersom 46"-aren hade tagit slut till det priset. Sedan köpte J nytt hemmabio också, högatalarna är gigantiska, de kommer ta stor plats! men det bli kul att titta på film!

Nu ska jag göra mig i ornind, har faktiskt lagt in bilderna från kameran nu så ni får se tårtorna jag har bakat senare ikväll!




6 dagar kvar....?

Nu är det förhoppningsvis sex dagar kvar tills vi flyttar! Vi ville ju göra det redan på onsdag men det verkar inte gå (konstigt nog) så nu hoppas vi på fredag.
Idag har mamma tvbättat fönstren i lägenheten och pappa spaklat igen lite hål här och var. Jag låg i min sköna säng och spanade på nya som flyttar in.
Efter det var vi och rännde lite på på stan köpte en sista present till min älskling och en liten en till min syster som hon får imorgon. Sedan var vi på Mamma Mia och abbas låtar kommer ju alltid att vara bra! Jag gillade filmen
den fick mig på bra humör,
den fick mig att vilja gå ut och dansa.
den fick mig att vilja åka bort utomlands med älsklingen (fast det får nog de flesta filmer...)





Fredag

Idag vi på begravning, det var fint. Ledsamt att se J´s mormor ledsen.

Nu vet jag inte om jag ska åka till J eller om jag ska ta med pappa och köpa godis och så slappa i soffan hela kvällen.
men J kommer aldrig in på msn så jag får vänta ett tag med att fråga vad han tycker.

imorgon blir det bio, mamma mia
. ska  gå med mamma och pappa, J vill inte se sådana filmer.


Jobb och klippning

Idag jobbade jag ett kort passtvå timmar.
När jag kom hem bytte jag om tankade in lite ny musik i mp3 och gick på en promenad.
Senare ska jag klippa mig.
Nu blev jag hel trött så jag ska krypa ihop här och titta på One Tree Hill.


Promenad

Snart ska jag och mamma gå på promenad, hon ska bara äta först. Jag blev supersugen på fixa, bara för att det dök upp en stor chokladboll i mitt bildspel. Vi ska även kika i affärer om vi hittar en bolero till mig till brölloppet, jag hoppas bara att jag inte kommer frysa fötterna av mig då.

Tittade på Sanna kallur för en stund sen och oj vad synd jag tycker om henne! Ont måste fallet ha gjort och ont i hjärtat av att missa det, speciellt när hon kände sig så taggad!


Suckar...

Postade min uppstats torsdag morgon för att den ska komma fram i tid. Men jag är så glömsk att jag glömmer att jag ska posta det HEM till min lärare, så jag postaer det till instutionen UTAN att märka det m ed "Astrid Lindgren"
Åhhh vad dum jag är!
Nu går jag och drar nå gammal över mig!

Morgonmys

Följde med upp när J gick upp, han är iväg och jobbar nu.
Så jag tänkte ha en mysmorgon med frukost i soffan framför One Tree Hill, sedan har jag hittat en liten chokladkaka och så har jag lite tårtbotten att mumsa på. MEN nu är det så att pappa ligger och sover, och dosan till TV är trasig så man kan inte fixa volymen så det blir ganska högt nu på morgonen, när det är helt tyst i hela huset.



Födelsedagar

Just nu är det enda jag håller på med planering för födelsedagar. Det är så kul!
Har köpt E´s present idag (ska köpa till lite saker men det får bli på onsdag) och så håller jag på med andra E´s present. Gav J´s lillasyster hans önskelista igår, jag fixade hans presenter förra veckan, ska bara köpa en sak till.
Planerar för L´s tårta imorgon, bakade L´s tårta i onsdags, bild kommer jag lovar!

Ska öven gå på promenad, har inte funderat klart på om jag sk adra med mig far min, eller om jag ska gå redan nu...tänkte ta med mig kameran och kanske köpa ostbågar... kan inte bestämma mig, ostbågar eller popcorn?



Vågskummet från båten


Begravning

Idag har det varit jobbigt, vi var på A´s begravning. Det var så fint, en massa orange blommor och lite gult. (det var hennes färger, de hon gillade bäst)
Jag tror nästintill alla grät, kyrkan var fullproppad, det var nog en 72 anmälda och då är inte släkten inräknad.

Så det syns att hon var älskad och är saknad.





Idiotiska kineser!

En liten tjej fick stå och mima på OS invigningen.
Flickan som sjöng är en sjuårig flicka som anses vara för ful för att visa up, de var tvungna att tänka på nationen.
Flickan var absolut inte ful!

Dålig stil!!

Böcker

Nu har syster med alla barnen åkt.
C och M följde med och mumsade på lite fika. De fick även med sig lite fler böcker hem.
C satte sig och läste på en gång, sedan i bilen slog hon upp den på en gång. Känns som att hon kommer gilla den.
Till M hittade jag några hästböcker som jag nog av misstag fått hem.
Hoppas hon gillar några av böckerna hon lånade. Tycker det är kul att se barn/ungdomar som läser och att jag kan rekomendera böcker..


Gotland del 3

Vi åt frukost och sen begav vi oss iväg för att titta på medeltidsveckans marknad!
Överallt var det folk i medeltida klädsel, fint att titta på! på marknaden fanns det en ring i mitten där de utövade medeltida sporter. Kul att titta på men, man fattade inte så mycket vad det gick ut på =)



Vi strosade runt och jag valde ut lite saker jag skulle köpa, var bara tvungen att gå igenom alla stånden först så jag inte hittade ett finare och bätte eller billigare. jag smakade för första gången brända mandlar och jag är frälst, snacka om gott! Vi köpte en påse och mumsade på. Vi provsmakade allt möjligt från brända mandlar (onödigt att ta en ur påsen när man går förbi och får smaka en ;o) ) till olika sorters bröd. Det enda brödet jag gillade var hårt tunnbröd, så vi köpte med oss ett paket.

Jag köpte mig ett flätat armband i läder, samt ett hårspännde i läder. Är mycket nöjd med mina köp, dock ville jag inte köpa armbandet av det ståndet, tyckte inte att det var så trevliga, men det var det finaste till bästa priset.

När vi tröttnat på att gå runt där tog vi en promenad längs stranden, satte och på flera ställen och bara njöt. Eftersom vi chekade ut från vandrarhemmet vid 11 tiden fick vi bära på våra väskor som efter ett tag blev ganska tunga. Då var det skönt att sitta och kunna ta av sig dem.

Nu hade vi en bra påse att lägga setnar i så vi plockade en del stenar som ska användas till olika dekorativa saker. En del ska jag använda när jag gör en tavla (limma fast dem), sesan ska vi fylla en vas med dem som vi ska ha i fönstret. Sedan ska vi även köpa en titittskåpsram, och sätta in ett kort på antingen havet eller på några stenar vi tog, sedan ska vi lägga några stenar framför.






Blommor och kaka

Nu har jag och mamma varit nere på stan och fixat med blommor till A´s begravning.
Jag tog en solros, mamma och pappa varsin orange ros.
Nu ska jag baka kakan till begravningen, en sommarkaka med björnbär.
Sedan har jag kommit på vad jag ska ha på mig på begravningen. Så det känns bra.
Sedan har jag även fixat med lite roliga saker också, som att förstorat bilderna jag utgår ifrån när jag gör syskonbarnens tårtor.



Gotland del 2

Vi hade verkligen bra väder, det  var ganska molning och en skön värme på lördagen, vilken passade utmärkt när vi cyklade.



Sedan när vi lämnade tillbaka cyklen (vi orkade inte cykla mer eftersom man fick hur ont i rumpan som helst!) gick vi till rummet och sov i två timmar. Vilket var väl behövligt eftersom jag inte hade sovit mer än 1 timme på 36 timmar.
Medan vi sov öste regnet ner, sedan när vi vaknade slutade det, så vi gick och köpte varsin pastasallad och satte oss på stranden och tittade på havet och båtarna medan vi åt.

Vi gick och la oss tidigt, men jag hade glömt öronpropparna så jag kund einte somna trots att jag var mega trött, (De hade kareoke på vandrarhemmet), när det sen blev tyst somnade jag och sen så vaknade jag av att fönstret slog (det blåste som tusan ute, tack och lov vaknade J ocksåp och kunde stänga det. Sen blev det varmt och jag kunde inte ligga hur jag vill eftersom jag sov i ett sådant här reselakan som är som en tunn sovsäck. Så jag sov inte så bra men va tusan det var en ny dag och vår sista dag på gotland, och medeltidveckan började. Så jag var glad ändå!



Gotland del 1.



Kl 04.50 gick båten till Gotland från nynäshamn. Vi åkte hemifrån kl 01.00, lilla jag kunde inte sova nå innan, sedan sov jag en timme i bilen. På båten hittade vi ett bord vid fönstret och jag såg solen sakta men säkert gå upp över havet.
Vi köpte mumsigtt Haribo godis som vi smaskade på.

Kl 8 kom vi fram till visby och så strosade vi runt i staden och tittade och jag tog kort på alla fina gräder och fina bygnader. Vi väntade på att cykeluthyrningen skulle öppna så vi kunde hämta tandemcykeln vi hyrt. Haha vad kul det var!
incheckning till vandrarhemmet skedde vid 11 tiden så vi tog en cykeltur och letade reda på ett ica och köpte frukost till mig. (Hittade inget jag gillade på båten).

Cyklingen innebar en hel del samarbete och det märkte vi att det hade vi gott om! Vad vi skrattade, jag satt ju bak, och såg inte ett smak utan märkte bara när vi svängde och ja, spännande och kul var det.
När vi lämnat väskorna i rummet på vandrarhemmet cyklade vi mot Kneipigbyn och där omkring. En gång tappade jag tofflen, och en annan gång "tappade" jag tramporna, men jag skrattade så mycket så jag fick inte fram ett ord, så jag satt där på cykeln som en groda för att akta fötterna från tramporna (eftersom J inte hörde vad jag sa och trampade på)

VI stannade till på en fin strand och plockade lite med stenarna, tyvärr hade vi ingen påse med oss då, så vi kunde inte plocka dem där.  Tog en del kort där, tyvärr blev ett som skulle blivit jätte fint, inte alls fint, fokus blev helt fel.




Mys med kissen

Nu kom kissen min och la sig hos mig och gosar.
Idag har jag jobbat, blir jobb imorgon igen, får se om det blir nå mer =) Hoppas hoppas!
Tyvärr fick jag ännu ett tråkigt besked i dag, J´s mormors sambo dog i natt.
Nu tycker jag att det får vara nog med dessa tråkigheter!
Nästa onsdag är det begravning för A. Funderar på om det är fel att lägga en solros på kistan, det är iallafall den blomman jag blir att tänka på A av. hon var som sagt en riktig solstråle.


Tillbaka från Gotland

Kom tillbaka från vår Gotlandsweekend i natt, dock mår jag inte bra idag, sovit alldeles för lite förmodligen vilket fpr allt i kroppen att protestera. Ska ju jobba imorgon så jag gör ingenting idag mer än att vilar.

Berättar mer när jag mår bättre, men helgen var helt helt underbar!

Fredag

Nu är det augusti, den fullproppade augusti. Är upptagen varje helg nästan!

I natt åker vi, kl 01.00. Får se hur det blir med sovande, somnar kanske i soffan en stund och fortsätter sova i bilen.
Ska byta ut lite musik i mp3 och lägga in lite fler låtar på mobilens Mp3.

innan dess, tänkte jag skriva rent det som jag skrivit ihop nu på morgonen, håll tummarna för att det tar plats (vilket de realistiskt sätt inte gör) Sedan tänkte jag umgås med mamma. Hon ska ner på stan och betala en resa, tänkte hänga med då (Om inte J är hemma på lunch) måste köpa med tandkräm.

Senare blir det kanske till att åka till Sis, det lät igår som att hennes J ville ha folk runt omkring sig. Blir det för tyst börjar man nog tänka för mycket. Om A´s familj är där kommer nog verkligheten verkligen slå mig i ansiktet. Jag förstår vad som hänt, men ändå fattar jag inte. Tack och lov hade iallafall W gråtit igår när hon såg att flaggan var på halvstång. Det var ju hennes A, en favorit! Man ska inte hålla det inom sig, så blir det bara värre.