Pumpkin pie
Pumpapaj med daimglass
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g Smör
1 äggula
Fyllning:
4 dl grovhackad pumpa
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 krm salt
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
Mixa ihop mjöl, smör och socker, ha sedan i äggulan och mixa ihop till en deg. Tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter. Vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min.
Kommentarer
Trackback